Boltův patent. Fenomenální jamajský sprinter zaregistroval své vítězné gesto jako obchodní značku

Jamajský sprinterský fenomén Usain Bolt, který před pěti lety ukončil kariéru, požádal v USA o zaregistrování ochranné obchodní značky. Jde o siluetu zachycující Bolta v typickém gestu po vítězném závodě. Hodlá ji použít na výrobcích, jako je oblečení, šperky a obuv a také v restauracích a barech.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt

Usain Bolt | Zdroj: Reuters

Podle stanice CNN podal Bolt žádost k americkému patentovému úřadu 17. srpna. „Je to mužská silueta v charakteristickém postavení, s jednou rukou ohnutou a s druhou nataženou a směřující nahoru,“ uvádí se k popisu značky.

Bolt si připsal první branky v profesionálním fotbale, pomohl k výhře Central Coast Mariners

Číst článek

Bolt tímto postojem často slavil své výkony, které mu vynesly zlaté medaile a světové rekordy. Osminásobný olympijský vítěz a jedenáctinásobný mistr světa stále drží rekordy v běhu na 100 a 200 metrů.

„Vzhledem k tomu, že už nezávodí, dává smysl, že chce rozšířit své podnikání. Tato vítězná silueta je známá na celém světě. Zaregistrování této známky mu umožní nabízet výrobky, o nichž se zmiňuje žádost, nebo udělovat právo k obchodování s nimi dalším stranám,“ uvedl právník Josh Gerben, který se zabývá problematikou ochranných známek.

Bolt požádal o udělení obchodní známky už před 12 lety, ale tehdy to nebylo v souladu s americkým zákonem. Kariéru ukončil na mistrovství světa v Londýně v roce 2017.

Není jediný

Jamajský sprinter není jediným sportovcem, který vymyslel vlastní značku. V minulosti už měli podobný nápad například legenda NBA Michael Jordan a jeho silueta zachycující smeč.

Neuspěl naopak stále aktivní hráč Kawhi Leonard hrající za Los Angeles Clippers, který si chtěl nechat patentovat logo ruky, ale právní spor se společností Nike nakonec prohrál.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme