Usain Bolt se podeváté představí na Zlaté tretře. Tentokrát naposledy

Jen málo špičkových atletů mimo těch českých má více účastí na Zlaté tretře než nejrychlejší muž světa Usain Bolt. Výjimku neudělá ani tento rok, kdy se v Ostravě představí naposledy. Po letošním mistrovství světa v Londýně totiž ukončí bohatou kariéru.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt při tiskové konferenci před Zlatou tretrou

Usain Bolt při tiskové konferenci před Zlatou tretrou | Zdroj: Reuters

„Zlatá tretra patří k mítinkům, kam jezdím nejčastěji. Kdybych nebyl zraněný, startoval bych v Ostravě ještě častěji. Je to něco, na co se v sezóně vždycky těším. Vždy pro něj mám místo v kalendáři. Baví mě. Taky mě baví vyhrát tu tretru, co tady máte pro vítěze," vysvětluje svou častou účast Usain Bolt.

Podobnými chvalozpěvy těší Usain Bolt fanoušky a zejména organizátory Zlaté tretry v posledních letech pravidelně.

Nabídek od pořadatelů různých mítinků má jamajský sprinter každou sezonu nespočet, ale na tu ostravskou kývl nejčastěji, celkem devětkrát.

„Už v roce 2004 jsme měli domluveného Usaina Bolta. Bohužel kvůli tomu, že se zranil, tak nedorazil. Úplný začátek je v tom, sledovat mladá nová jména a z toho pak můžeme těžit v budoucnosti. Oni samozřejmě nezapomínají, že tu byl mítink, který si jich všímal už v mladém věku," vysvětluje důvody Boltovy časté účasti manažer Tretry Alfons Juck.

Na ostravský tartan vyběhl Usain Bolt v roce 2006 jako velký talent světové atletiky. Ve své poslední sezoně se s vítkovickým stadionem bude loučit jako osminásobný olympijský šampion, trojnásobný světový rekordman a jedenáctinásobný mistr světa.

„No mám víc rekordů a vítězství. Jako atlet i jako člověk jsem za ta léta vyzrál. Ostravští příznivci mě zažili, když jsem byl nahoře i dole. S mítinkem, lidmi, kteří ho připravují, a fanoušky jsem vlastně tak trochu vyrostl. I proto sem pravidelně jezdím a to až do konce své kariéry," dodává Jamajčan.

Na Zlaté tretře si Usain Bolt vyzkoušel závody na sto, dvě stě i tři sta metrů. A podobně jako v olympijských finále ani jednou neprohrál. Na delších sprintech drží také rekord mítinku, jen na stovce je nejrychlejší muž historie až třetím atletem v pořadí.

Ve středu těsně před devátou hodinou večer se ale i tento zápis jistě pokusí změnit. Překonat se pokusí devět sekund a 83 setin krajana Asafy Powella.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme