Věděl jsem, že do Ostravy chci přijet, řekl Bolt. Atletice by chtěl pomoci i po konci aktivní kariéry

Chce se rozloučit na vrcholu úspěšné kariéry. Nejlépe tím, že k jedenácti titulům mistra světa přidá další zlaté medaile. Sezona mítinků ale začne pro jamajského sprintera Usaina Bolta v místě, které důvěrně zná. V Ostravě, při Zlaté tretře.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt je největší hvězdou, která se na Zlaté tretře v Ostravě představí

Usain Bolt je největší hvězdou, která se na Zlaté tretře v Ostravě představí | Zdroj: ČTK

Místní organizátoři si největší hvězdu světové atletiky opečovávali po celou dobu její kariéry. Usain Bolt jim přízeň oplácí už devátou návštěvou. Tenhle mítink si pro svou rozlučkovou sezonu vybral bez váhání. „Věděl jsem, že do Ostravy chci přijet," řekl Bolt Radiožurnálu. „Už na začátku minulé sezony jsem organizátorům říkal, aby udělali mítink ve správném termínu, abych tu mohl naposledy závodit."

Manažer ostravské atletické akce Alfonz Juck i špičkováním ukázal, jak výjimečná je vzájemná přízeň. Prý mají pro Boltův start na stovce připravenou neoblíbenou dráhu číslo jedna, když je tedy tou jedničkou. „Jsem připravený!" vzkázal ohledně vnitřní dráhy jamajský sprinter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se Usain Bolt vidí za deset let? Snad ne s pivním pupkem, žertoval

Vše bylo ale myšleno v žertu. Manažer rychle Bolta ujistil, že dostane pátou dráhu. Tedy uprostřed, jako obvykle. Zatímco je naprosto jasné, co dělal Bolt v posledních deseti letech – běhal, lámal světové rekordy, vítězil, bavil diváky – na otázku, co by mohlo být za dalších deset let, odpověď nenašel.

„Jak se vidím? Netuším. Snad ne s pivním pupkem," smál se. Vzhledem k jeho vypracované postavě a tím, jak se svaly mění v tuk, by podobný případ mohl nastat. Něco podobného ale Bolt nechce dopustit a je dost možné, že třeba zase přijede na Zlatou tretru. Ne však v roli závodníka. „Doufám, že u atletiky zůstanu. Chci jí pomoci. Navíc možná budu mít děti, ženu. Uvidíme," prozradil.

S větší jistotou se dá tvrdit, co se stane na Zlaté tretře ve středu večer. Bolt totiž poběží jako největší favorit stometrovou trať.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme