Vítězka z Ria Rollinsová má distanc za porušení dopingových pravidel. Vždy jsem závodila čistě, hájí se

Olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Američanka Brianna Rollinsová dostala roční zákaz startů za porušení antidopingových pravidel o hlášení pobytu.

Tento článek je více než rok starý.

Colorado Springs/USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brianna Rollinsová

Brianna Rollinsová | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá atletka nebyla v minulém roce k dispozici ke třem mimosoutěžním kontrolám - jedné v dubnu a dvěma v září poté, co získala zlatou medaili v Riu de Janeiro a absolvovala různé akce, včetně oslavy ve svém rodném městě na Floridě a návštěvy Bílého domu.

Jinak loni podle listu USA Today podstoupila osm mimosoutěžních odběrů a dalších osm při závodech a všechny s negativním výsledkem.

"V roce 2016 mě testovali minimálně šestnáctkrát, ale ve třech případech jsem z různých důvodů nebyla doma, když přišli. Vždycky jsem závodila čistě a byla jsem šťastná, když jsem to při testech mohla dokázat," napsala atletka na sociálních sítích.

Rozhodnutí antidopingové agentury ale respektuje. "Bůh se mnou má jiné plány," dodala.

Trest Rollinsové vyprší 19. prosince letošního roku. Loni právě v předvánoční době ji o jejím pochybení informovala americká antidopingová agentura USADA, která ve čtvrtek vynesla trest.

Distanc zabrání mistryni světa z roku 2013 usilovat o dalších úspěch na srpnovém světovém šampionátu v Londýně. Vloni v Riu zvítězila Rollinsová před krajankami Niou Aliovou a Kristi Castlinovou.

čtk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme