Mistr světa Vítězslav Veselý se na mistrovství Evropy nepředstaví. V nominaci jej nahradí Jaroslav Jílek

Oštěpařský mistr světa z roku 2013 a obhájce stříbra z předchozích dvou kontinentálních šampionátů Vítězslav Veselý se kvůli nemoci nezúčastní atletického mistrovství Evropy v Berlíně. Podle českého svazu se pětatřicetiletému vrhači vrátila angína, kvůli které chyběl už na domácím šampionátu v Kladně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veselého v nominaci nahradil Jaroslav Jílek, který v kvalifikačním období také splnil limit, ale v silné konkurenci byl až čtvrtý v letošních českých tabulkách. Na startu v Berlíně budou také Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.

Holuša chce na mistrovství Evropy zabojovat o medaili. Největšími soupeři budou bratři Ingebrigtsenovi

Číst článek

Bronzový olympijský medailista z londýnských her a evropský šampion ze stejného roku 2012 Veselý se na mistrovství Evropy kvalifikoval výkonem 82,30 metru, ale vedle toho osmdesátimetrovou hranici letos přehodil už jen dvakrát.

Ještě do českého šampionátu byl letošní českou dvojkou za suverénním Vadlejchem (89,02), na Kladně ale do nominace rázně promluvil Frydrych, který získal titul výkonem 83,35.

Ze sestavy pro Berlín v tu chvíli vypadl Jílek (81,44), nyní ale dostane osmadvacetiletý oštěpař šanci podobně jako vloni na mistrovství světa, kdy po uzávěrce nominace rozšířil tým díky pozvání mezinárodní federace IAAF.

V Londýně pak nepostoupil z kvalifikace, na mistrovství Evropy startoval před dvěma lety v Amsterodamu a skončil desátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme