Další zvučná jména v koulařském sektoru na Zlaté tretře. Účast potvrdili Tom Walsh a Tomáš Staněk

Ve vrhu koulí budou na atletické Zlaté tretře startovat i mistr světa, Novozélanďan Tom Walsh a český rekordman Tomáš Staněk. Oznámili to v pátek pořadatelé tradičního mítinku, který se uskuteční 20. června v Ostravě. Už dříve byly pro koulařskou soutěž potvrzeny starty Poláků Konrada Bukowieckého a Michala Haratyka, posledních dvou halových mistrů Evropy.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koulař Tomáš Staněk

Koulař Tomáš Staněk | Zdroj: ČTK

Walsh bude obhajovat vítězství na Zlaté tretře, kde loni vylepšil rekord mítinku na 22,16 metru. Sedmadvacetiletý atlet je v kouli světovou jedničkou podle nově zavedeného žebříčku IAAF. V něm patří sedmá příčka Staňkovi, který byl díky třetímu místu jediným českým medailistou na letošním halovém mistrovství Evropy v Glasgow.

První medaile z halového mistrovství Evropy. Koulař Staněk v Glasgow získal bronz

Číst článek

Připojí se k dalším českým atletickým hvězdám, které budou na Zlaté tretře závodit. Už dříve byla potvrzena účast oštěpařky Nikoly Ogrodníkové, mílařky Simony Vrzalové, výškařky Michaely Hrubé a českého rekordmana na stovce Zdeňka Stromšíka.

Jedna ze světových hvězd Shaunae Millerová-Uibová z Baham si vybrala disciplínu, v níž bude na Zlaté tretře závodit. Olympijská vítězka na 400 metrů se rozhodla startovat na nemistrovské distanci 300 metrů, kde by ráda překonala nejlepší čas historie. Ten drží od roku 2003 Mexičanka Ana Guevarová výkonem 35,30 sekundy.

Pokud by zaběhla rychleji, napodobila by Jihoafričana Waydea van Niekerka, který světové maximum na 300 metrů na Zlaté tretře 2017 vylepšil na 30,81. Millerová-Uibová zatím běžela třístovku jen v hale, kde je díky osobnímu rekordu 35,45 sekundy z loňska držitelkou nejrychlejšího času historie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme