Vzpěrač Orság vybojoval svou šestou kontinentální medaili, na mistrovství Evropy získal bronz v nadhozu

Vzpěrač Jiří Orság získal na mistrovství Evropy v Tiraně bronz v nadhozu ve váze nad 109 kg. Ve dvojboji obsadil páté místo za čtvrtým Kamilem Kučerou. Vyhrál favorizovaný Gruzínec Laša Talachadze. Tereza Králová skončila v kategorii nad 87 kg šestá.

Tirana (Albánie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Orság

Jiří Orság | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Třiatřicetiletý Orság vybojoval na jubilejním stém evropském šampionátu svou šestou kontinentální medaili v nadhozu díky výkonu 237 kg. Zlato získal před 11 lety v Kazani, ve sbírce má i dvě stříbra a bronz z dvojboje.

Ve dvojboji Orság zapsal 409 kg. Kučera vzepřel ještě o šest kilogramů více a čtvrtým místem se postaral o nejlepší český celkový výsledek na letošním šampionátu.

Talachadze dostal v součtu obou disciplín nad hlavu 462 kg a na ME vyhrál supertěžkou kategorii pošesté za sebou. Za dvojnásobným olympijským vítězem skončili Arméni Varazdat Lalajan (451) a Gor Minasjan (446).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme