Závodů přibývá, přesto si Vrabcová nenechala ujít tradiční 'Běchovice'. Závod ovládla potřetí

Vyměnila běžky za maratonky a už třetí sezonu je největší českou vytrvaleckou osobností mezi atlety. Eva Vrabcová své postavení potvrdila i na 121. ročníku závodu Běchovice-Praha. Desetikilometrovou trať zvládla o víc než minutu rychleji než druhá žena v cíli a přidala svůj další republikový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Běchovice/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Vrabcová Nývltová

Eva Vrabcová Nývltová | Zdroj: ČTK

Eva Vrabcová Nývltová, která byla v srpnu na světovém šampionátu v Londýně druhou nejlepší Evropankou v maratonu, potvrdila roli jasné favoritky a potřetí proběhla cílem u gymnázia Na Pražačce s rukama nad hlavou.

'Teprve letos pozoruju, že stárnu. Jsem línější.' Dana Zátopková slaví 95. narozeniny

Číst článek

Výsledný čas 34 minut a 5 sekund ji ale nepotěšil a za svým maximem na tradičních „Běchovicích" zaostala o 38 sekund. „No ono to dneska bylo hlavně trápení, protože byly závody tři týdny za sebou a mezi tím se toho nedá moc natrénovat, takže teď se možná trochu projevuje ta pauza po Londýně. Takže teď je ten prostor na trénink. Doufám, že mě posune zase někam dál," uvedla pro Radiožurnál Eva Vrabcová.

České vytrvalkyni, trochu paradoxně jako bývalé běžkyni na lyžích, vadila nižší teplota-kolem deseti stupňů a také konkurence na nejstarším evropském závodě neodpovídala jeho výjimečnosti.

Pražské ulice jí svědčí. Keňská běžkyně Jepkosgeiová v nich překonala už druhý světový rekord

Číst článek

 „Co se týče elitních závodnic, tak ty toho opravdu teďka za ty uplynulé tři týdny měly hodně, takže se nedivím, že se jim úplně nechtělo. Kdyby to nebyly Běchovice, tak bych start taky hodně zvažovala. Ale jinak celkově těch závodů teďka roste geometrickou řadou, takže se to možná trochu tříští. Takové ty rodinné běhy, tak tam když vyrazí celá rodina, tak to možná táhne hobíky nebo takové ty lidi, co si běží opravdu pro radost. Takové nadšence to tedy asi táhne víc," popisuje situaci kolem závodu Běchovice - Praha Eva Vrabcová.

A právě tito nadšenci na sebe navážou další, kteří pak vytváří skvělou atmosféru podél trati. To na 121. ročníku závodu Běchovice-Praha chybělo, ale i tak bylo v cíli hodně rušno poté, co se na start postavilo přes 3 tisíce běžců.

„Tak dneska se mi běželo nejlíp. Mám osobáček,“ zářila po závodě paní Zuzana. Naopak běžec Petr se svým výkonem spokojený nebyl. „Špatné. Jsem po nemoci čtyři týdny. Do šestého kilometru jsem se držel, tak 45 minut, ale poslední tři kilometry mi došly síly. Jsem letos potřetí a dneska to bylo nejhorší.“

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme