Zlatá radost v Londýně. Barbora Špotáková se stala mistryní světa

Česká oštěpařka se po úspěšné kvalifikaci, kde hodila 64,32 metru, dokázala ve finále zlepšit a hodem 66,76 metru se stala mistryní světa. Druhá skončila Li Ling-wej z Číny a třetí její kolegyně Lu Chuej-chuej.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 23:17 8. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá radost Barbory Špotákové na MS v Londýně

Zlatá radost Barbory Špotákové na MS v Londýně | Zdroj: Reuters

První pokus se české oštěpařce vůbec nevydařil a její oštěp dolétl jenom na značku 58,48. Tím druhým ale vše napravila. Tentokrát to bylo za 66,76 metru. Postoupila hladce mezi elitní osmičku.

„Skutečně bych řekla, že ten hod jenom stačil, protože se mi vůbec nepovedl. Nebyl to ideální hod. Věřím ale, že kdyby mě nějaká Číňanka přehodila, že bych prostě asi zatlačila,“ řekla bezprostředně po závodu Radiožurnálu Špotáková.

Ta se sice nedokázala od druhého pokusu zlepšit, ale i tak to stačilo na zlato a po deseti letech je znovu mistryní světa.

„Nic víc než tohle jsem nemohla zažít. Já jsem prostě na tohle nebyla vůbec psychicky připravená, na takhle silný emoce,“ dodala Špotáková.

Na stadionu v Londýně jde už o její druhou zlatou medaili. V roce 2012 zde vyhrála i olympiádu.

„To je prostě neuvěřitelný comeback a ten stadion. To byla pro mě ta motivace, proč pokračovat po Riu. Vyšlo to a jsem nesmírně šťastná,“ neskrývala nadšení česká atletka.

Ve třetí sérii se dokázala zlepšit Li Ling-wej z Číny na 66,25 metru, což byl její osobní rekord. Byla jen 50 centimetrů za českou rekordmankou a skončila druhá.

V té páté další z Číňanek Lu Chuej-chuej hodila 65,26 metru a posunula se na třetí místo, na kterém zůstala až do konce.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme