Zuzana Hejnová se v Diamantové lize nezlepšila. Oštěpař Jakub Vadlejch skončil čtvrtý

Jen 24 centimetrů dělilo oštěpaře Jakuba Vadlejcha od třetího místa na podniku Diamantové ligy v Římě. Nakonec skončil čtvrtý výkonem 86,37 metrů. Stejné místo jako on obsadila i překážkářka Zuzana Hejnová, která tak nedokázala vylepšit své umístění oproti závodu v Eugene. Vítězslav Veselý si při své letošním premiéře v elitním seriálu připsal devátou příčku za hod dlouhý 83 metrů.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová na atletickém halovém mistrovství republiky v Ostravě

Zuzana Hejnová na atletickém halovém mistrovství republiky v Ostravě | Zdroj: ČTK

Loňský vítěz Diamantové ligy Vadlejch měl znovu velmi vyrovnanou sérii, tentokrát čtyřikrát překonal hranici 85 metrů. Tři dny po výhře na Odložilově memoriálu mu ale žádný pokus neulétl za 87 metrů a těsně nestačil na olympijského vítěze z Londýna Keshorna Walcotta.

Na prvních dvou pozicích byli stejně jako v Dauhá němečtí oštěpaři. Röhler posledním pokusem porazil bezmála o dva metry Johannese Vettera (88,15).

Veselý po dvou přešlapech o více než dva metry vylepšil svůj výkon z dubnového závodu v jihoafrickém Potchefstroomu, ale osmdesátimetrovou hranici nepřekonal a zůstal daleko za limitem pro mistrovství světa v Londýně stanoveném na rovných 83 metrů.

Na čtvrtce překážek ve slabší konkurenci, kde nebyly nejlepší Američanky, zvítězila Jamajčanka Janieve Russellová (54,14). Druhá skončila ve svém nejlepším čase sezony 54,35 stříbrná olympijská medailistka Sara Petersenová z Dánska, kterou Hejnová při vstupu do sezony v Eugene porazila.

V Římě ale česká rekordmanka v závěru nestačila a propadla se ještě za Jihoafričanku Wendu Theronovou Nelovou (54,58).

"Ze závodu jsem trochu rozpačitá, čekala jsem lepší čas. Udělala jsem chybu na deváté překážce a to mě stálo lepší umístění i čas," komentovala Hejnová svůj výkon. Na víkendovém mistrovství republiky poběží dvoustovku.

 

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme