‚Těším se na nového šampiona.‘ Atletka Hejnová oznámila, že je těhotná a končí kariéru

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová končí kvůli těhotenství kariéru. Bronzová olympijská medailistka z Londýna se v poslední době potýkala se zdravotními problémy, nezávodila téměř dva roky. S fanoušky se rozloučí na Zlaté tretře 31. května v Ostravě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Zdroj: Reuters

„Moje atletická kariéra se nachýlila ke konci, protože s přítelem Markem Zúberem čekáme miminko. Už by to šlo těžko skrývat, tak jdeme s pravdou ven,“ uvedla v tiskové zprávě a nahrávce pro média pětatřicetiletá Hejnová, jedna z nejúspěšnějších českých atletek poslední dekády.

Hejnová chce po zdravotních problémech znovu závodit. ‚Achilovka drží, snad se do toho dostanu,‘ věří

Číst článek

„Mám za sebou skvělou kariéru, jsem vděčná za všechno, co se mi povedlo i nepovedlo, a ze srdce děkuju všem, kteří mě podporovali a podporují. Teď se těším na novou roli a na nového šampiona… Všechno probíhá dobře, jen mi roste břicho a už se nevejdu do džín,“ dodala Hejnová.

Naposledy závodila 8. září 2020 na Zlaté tretře, kde běžela 300 metrů překážek. Právě prestižní ostravský mítink si vybrala jako místo oficiální rozlučky.

„Chtěla jsem se loučit na stadionu před českými diváky,“ řekla Hejnová. „Ten konec jsem si asi nepředstavovala takhle, že už se neproběhnu… Ale samozřejmě z toho, co nás čeká, mám velkou radost. Teď nás už čeká úplně jiný život,“ dodala někdejší dorostenecká mistryně světa.

Zdravotní problémy

Dvojnásobná vítězka ankety Sportovec roku ČR a držitelka tří ocenění pro nejlepší českou atletku na letošek tak jako tak plánovala rozlučkovou sezonu s přáním udělat v ideálním případě tečku za závodní kariérou na mistrovství Evropy v Mnichově.

Dlouhodobě se ale nemohla naplno připravovat kvůli problémům s achilovkou, které ji stály i účast na loňských olympijských hrách v Tokiu. Až začátkem tohoto roku podstoupila operaci výrůstku na patě, který na šlachu tlačil, a vynechala i halovou část atletického roku. Už v dubnu ale avizovala, že její návrat na dráhu není jistý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme