Australian Open: Kyperský hrdina Baghdatis na Federera nestačil

Až ve finále skončilo vítězné tažení kyperského tenisty Marcose Baghdatise prvním grandslamovým turnajem sezóny. Nad síly muže, který se během několika dní stal kyperským národním hrdinou, byl v dnešním finále mužské dvouhry Roger Federer ze Švýcarska. Nasazená jednička a dlouhodobý vládce světa mužského tenisu porazil největší překvapení turnaje 3:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

Baghdatisovi tentokrát nepomohla ani tradiční mohutná podpora početné skupiny jeho fanoušků. Ti se dlouho mohli z vývoje zápasu těšit, a to až do stavu 5:5 ve druhé sadě. V tu chvíli totiž jejich oblíbenec vedl 1:0 na sety a Federer působil chvílemi nejistě. Koncovku druhého setu ale zvládl lépe Švýcar, vyrovnal na 1:1 a začal na dvorci jednoznačně dominovat. Ve třetím setu přehrál Kypřana potupným skóre 6:0 a ani o něco větší odpor tenisty ze středomořského ostrova ve čtvrtém setu nic nezměnil na tom, že ho Roger Federer vyhrál 6:2 a zvítězil už na třetím grandslamovém turnaji v řadě.

Nenasazený Baghdatis na cestě do finále vyřadil mimo jiné českého tenistu Radka Štěpánka, amerického favorita Andyho Roddicka a v semifinále dokázal z 0:2 na sety otočit ve svůj prospěch zápas s Argentincem Davidem Nalbandianem. Na Kypru dosud téměř neznámý sport tak získal v této zemi nebývalou popularitu.

Ve finále smíšené čtyřhry zvítězila Federerova krajanka Martina Hingisová spolu s Indem Mahešem Bhúpathím nad kanadsko-ruskou dvojicí Daniel Nestor, Jelena Lichovcevová. Znamená to, že bývalá světová jednička ženské dvouhry Hingisová získala titul hned na prvním grandslamovém turnaji, kterého se po tříleté pauze vynucené zraněním zúčastnila.

Výsledky:

Finále mužské dvouhry:

Federer (1-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 5:7, 7:5, 6:0, 6:2.

Finále smíšené čtyřhry:

Bhúpathí, Hingisová (Indie/Švýc.) - Nestor, Lichovcevová (6-Kan./Rus.) 6:3, 6:3.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme