Australian Open: Roddicka vyřadil Kypřan Baghdatis, Hantuchová nestačila na Šarapovovou

V neděli pokračovaly překvapivé výhry na kurtech Australian Open. Kyperský tenista Marcos Baghdatis vyřadil druhého nasazeného Američana Andyho Roddicka. Naopak další nečekané vítězství do své sbírky nepřidala přemožitelka Sereny Williamsové Slovenka Daniela Hantuchová, kterou vyřadila Ruska Maria Šarapovová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová | Foto: D. Hantuchová photos

Dvacetiletý Baghdatis porazil Roddicka ve čtyřech setech 6:4, 1:6, 6:3 a 6:4. Ke konci zápasu se musel zvlášť soustředit, aby nepropadl dojmu, že už má výhru v kapse. "V závěru jsem, věděl, že musím zůstat klidný, protože už se mi párkrát stalo, že jsem vedl 5:4 a podával a ještě jsem zápas prohrál. Snažil jsem se zachovat klid a dobře podávat. Vyšlo to a jsem šťastný." Kypřan Baghdatis se do čtvrtfinále grandslamového turnaje probojoval poprvé. Jeho úspěch je úspěchem celého kyperského tenisu, který rozhodně nepatří do světové špičky. Možná to díky Baghdatisovi bude v budoucnu jinak. Baghdatis vidí příčinu své výhry v returnech. "Returnoval jsem velmi dobře. Dal jsem víc es než soupeř, takže je jasné, že jsem hodně jeho servisů vrátil a to byl jeden z klíčů k vítězství." Jeho dalším soupeřem bude Chorvat Ivan Ljubičič, který vyřadil Švéda Johanssona po setech 6:2, 6:4 a 6:4. Další čtvrtfinálovou dvojicí je Francouz Sartoro s Argentincem Nalbandianem.

Slovenská hráčka Daniela Hantuchová se postarala o velké překvapení třetího kola, když vyřadila obhájkyni titulu Američanku Serenu Williamsovou. Další senzace se jí už nepodařila. V osmifinále narazila na Rusku Mariu Šarapovovou, na kterou nestačila. Jednu z příčin prohry viděla Hantuchová v tom, že Šarapovová hraje odvážněji než ona. "Zavře oči a nebojácně pálí do každého míče. A většinou jí to tam padá." Dalším problémem byl stehenní sval, který si slovenská hráčka během zápasu natáhla. "Když už jsem se rozběhla, tak to bylo v pořádku, ale dělalo mi problémy se z té nohy odrazit." Šarapovovou čeká čtvrtfinálový duel s krajankou Petrovovou. V dalším zápase proti sobě nastoupí Američanka Davenportová a Belgičanka Heninová-Hardenneová.

Výsledky:

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Baghdatis (Kypr) - Roddick (2-USA) 6:4, 1:6, 6:3, 6:4, Nalbandian (4-Arg.) - Robredo (16-Šp.) 6:3, 6:0, 2:6, 6:2, Ljubičič (7-Chorv.) - T. Johansson (10-Švéd.) 6:2, 6:4, 6:4, Santoro (Fr.) - Ferrer (11-Šp.) 6:4, 7:5, 7:5.

Muži: Čtyřhra - 3. kolo: Hanley, Ullyett (4-Austr./Zim.) - Berdych, Suk (16-ČR) 6:4, 7:6 (7:3).

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Davenportová (1-USA) - Kuzněcovová (14-Rus.) 6:2, 6:4, Šarapovová (4-Rus.) - Hantuchová (17-SR) 6:4, 6:4, Petrovová (6- Rus.) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:1, Heninová-Hardenneová (8-Belg.) - Ruanová-Pascualová (Šp.) 6:0, 6:3.

Ondřej Prokop, Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme