Australský Hobart uvidí české finále

Čeští tenisté získají v úvodu roku už druhý turnajový titul. Po Radku Štěpánkovi, který triumfoval minulý týden v Brisbane, se dočká buď Iveta Benešová nebo Petra Kvitová. Obě Češky si totiž zahrají finále v australském Hobartu. Česká jednička Benešová vyřadila v semifinále Slovenku Rybárikovou 6:1 a 6:3, osmnáctiletá Kvitová si poradila s Francouzkou Razzanovou 6:4 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Iveta Benešová

Česká tenistka Iveta Benešová | Foto: AFP

České finále bude mezi elitou k vidění po čtyřech letech. V roce 2005 se v Hertogenboschi utkaly Klára Koukalová s Lucií Šafářovou. Zajímavost zápasu podtrhuje fakt, že Benešová i Kvitová mají stejného trenéra - Davida Kotyzu.

Aktuální česká jednička Iveta Benešová si výrazně polepšila oproti minulému podniku v Brisbane, kde skončila hned v prvním kole. Slovenskou soupeřku porazila hladce za 58 minut. Kvitová se na kurtu zdržela jen o 16 minut déle. Francouzská tenistka dokázala české tenistce klást odpor jen prvním setu, druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí Kvitové. Ta si postupem do finále vytvořila osobní maximum. Do dnešního dne dokázala postoupit dvakrát do čtvrtfinále turnaje na okruhu WTA.

Naopak pro Benešovou to bude šesté finále v kariéře, vyhrát ale dokázala zatím jen jednou - v roce 2004 v Acapulku.

Semifinále turnaje v Hobartu:

Benešová - Rybáriková (SR) 6:1, 6:3

Kvitová - Razzanová (Fr.) 6:4, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme