Až samostatné nájezdy rozhodly

Třetí série samostatných nájezdů rozhodla o výhře českého týmu 3:2 nad Běloruskem v osmifinálovém zápase na mistrovství světa v Kanadě. Úspěšným exekutorem bekhendového blafáku byl Aleš Kotalík. Český tým si tak připsal dva body do celkového hodnocení. Výhrou si pojistil účast ve čtvrtfinále a šanci postoupit do dalších bojů z první pozice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2008 Kanada

MS v hokeji 2008 Kanada | Foto: IIHF.com

Bělorusové nastoupili k utkání zhruba 22 hodin po duelu s Ruskem. Výhoda tedy měla být na hokejkách svěřenců trenéra Hadamczyka, kteří měli delší čas na odpočinek. Běloruští hokejisté hráli tak, jako by v nohách žádný náročný zápas s Ruskem neměli. V první třetině padla jediná branka a to za záda Milana Hniličky, střelcem byl Čupris.

Český tým se dlouho nemohl prosadit přes dobře bránícího soupeře a když už se jim to povedlo, v cestě jim stál výborný gólman Kovalev. Až 37. minuta byla doslova šťastná pro český tým, obránce Rolinek dopravil po Plekancově střele bruslí puk do sítě. O regulérnosti branky rozhodoval videorozhodčí, který jí uznal. Zpomalené záběry ukázaly, že gól skutěčně padl po kontaktu s bruslí, nutno dodat, že to byl kontakt nezaviněný.

Přišla 50. minuta a do vedení šel opět soupeř po tvrdé střele Kosticyna. Následoval stupňovaný tlak českých hráčů, který vyvrcholil výbornou souhrou Plekance s Kotalíkem. Druhý jmenovaný srovnal střelou bez přípravy. Zápas dospěl do k prodloužení, ve kterém mohl rozhodnout Erat, místo toho dokončil akci po odpískaném ofsajdu a byl vyloučen do konce utkání. Na řadu přišly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšní Vrbata a Kotalík, za Bělorusy jen Meleško.

Branky a nahrávky: 37. Rolinek (Irgl, Plekanec), 54. Kotalík (Plekanec), rozhodující sam. nájezd Kotalík - 19. Čupris (Salej, Meleško), 50. A. Kosticyn (Denisov). Proměněné nájezdy: Vrbata, Kotalík - Meleško. Neproměněné nájezdy: Eliáš - A. Kosticyn, Grabovskij. Rozhodčí: Pellerin (Kan.), Rönn (Fin.) - Schröter (Něm.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 3:3, navíc Erat (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 8504. Třetiny: 0:1, 1:0, 1:1 - 0:0.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme