Balaštík dal Pittsburghu dva góly, Columbus zvítězil 6:1

Ve středečních nočních zápasech zámořské NHL se opět prosadili Češi. V utkání proti Pittsburghu dvakrát skóroval Jaroslav Balaštík z Columbusu, jednu branku přidal David Výborný a Jan Hrdina si připsal dvě asistence. Obránce Nashvillu Marek Židlický nahrál v utkání proti Atlantě na dvě branky Predátorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Balaštík po premiéře v NHL

Jaroslav Balaštík po premiéře v NHL | Foto: Miroslav Konvalina

Hokejisté Columbusu porazili ve středečním zápasu NHL Pittsburgh 6:1 a polovinu jejich gólů vstřelili čeští hráči. Dvakrát skóroval Jaroslav Balaštík, jednu branku přidal David Výborný a Jan Hrdina si připsal dvě asistence. Všechny branky Blue Jackets, kteří bodovali potřetí za sebou, zařídily první a druhá útočné formace. V zápase plném bitek otevřel Rick Nash skóre už v desáté sekundě a v páté minutě zvýšil Výborný na 2:0.

Obránce Nashvillu Marek Židlický nahrál v utkání proti Atlantě na dvě branky Predators, ale jeho celku to k vítězství nestačilo. Domácí Thrashers zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech, Tomáše Vokouna v nich překonal Marián Hossa. Po první Židlického gólové nahrávce se trefil v sedmé minutě Darcy Hordichuk; český zadák poslal svému spoluhráči puk takřka před prázdnou branku. Druhou asistenci si Židlický připsal poté, co Yanic Perreault dorazil do sítě jeho střelu. Obránce Nashvillu se nakonec postavil i k samostatnému nájezdu, ale Kariho Lehtonena nepřekonal.

Radim Vrbata po přestupu z Caroliny v Chicagu střelecky ožil, ale jeho novému klubu se zatím příliš nedaří. V souboji s Philadelphií Vrbata vstřelil druhý gól v dresu Blackhawks, ale na výhru to nestačilo. Chicago drželo krok s Flyers dvě třetiny, ale pak odpadlo a prohrálo 2:5.

Montreal se představil v Coloradu a v polovině utkání se dostal do vedení; na brance Craiga Riveta se podíleli Jan Bulis a Richard Zedník. Canadiens ale náskok neudrželi a po brankách Marka Svatoše a Iana Laperriera prohráli 1:2.

Výsledky středečních zápasů NHL:

Atlanta - Nashville 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 3:2, 0:0 - 1:0) Branky: 42. Vjačeslav Kozlov, 48. Kovalčuk, 53. Savard, rozhodující sam. nájezd Marián Hossa - 47. a 56. Perreault (na druhou Židlický), 5. Hordichuk (Židlický). Tomáš Vokoun odchytal v brance Nashvillu celé utkání, čelil 41 střelám, třikrát inkasoval, úspěšnost zákroků měl 92,7 procenta, v samostatných nájezdech pustil jednu branku ze dvou pokusů. Střely na branku: 41:26. Diváci: 12.809.

Columbus - Pittsburgh 6:1 (3:1, 3:0, 0:0) Branky: 21. a 27. Balaštík (na první Hrdina), 1. Nash, 5. Výborný (Hrdina), 13. Žerděv, 27. Fjodorov - 8. Malone. Střely na branku: 32:39. Diváci: 18.136.

Chicago - Philadelphia 2:5 (1:2, 1:0, 0:3) Branky: 6. Vrbata, 26. Hilbert - 3. Eager, 11. Umberger, 52. Knuble, 54. M. Richards, 60. Radivojevič. Střely na branku: 14:30. Diváci: 12.003.

Colorado - Montreal 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) Branky: 51. Svatoš, 57. Laperriere - 28. Rivet (Bulis). Střely na branku: 40:26. Diváci: 18.007.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme