Profesionální sportovci, děti i senioři plavali přes Balaton. Rasovszky na jezeře stanovil nový rekord

Tisíce lidí včetně dětí, důchodců či profesionálních sportovců se i přes epidemii koronaviru rozhodlo přeplavat maďarské jezero Balaton. Do letošního ročníku soutěže dálkového plavání se podle organizátorů v horkém a slunečném počasí přihlásilo přes 10 000 lidí, píše agentura Reuters.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisíce lidí včetně dětí, důchodců či profesionálních sportovců se i přes epidemii koronaviru rozhodlo přeplavat maďarské jezero Balaton.

Tisíce lidí včetně dětí, důchodců či profesionálních sportovců se i přes epidemii koronaviru rozhodlo přeplavat maďarské jezero Balaton. | Zdroj: Reuters

Kvůli koronavirovým opatřením si museli všichni účastníci sobotního závodu před startem nechat změřit teplotu. Do vod největšího sladkovodního jezera ve střední Evropě vcházeli jeden po druhém, aby dodrželi bezpečnostní odstupy.

Překonal dětskou obrnu a sní o Tokiu. Hendikepovaný plavec Strašík bojuje o paralympiádu

Číst článek

Koronavirus, kterým se v Maďarsku nakazilo 4500 lidí, neodradil ani 66letého Bélu Gurbána, jež se závodu zúčastnil již osmatřicetkrát. Ve vodě s teplotou 26 stupňů Celsia uplaval 5,2 kilometru. „Vylézt na druhém břehu mi připadá jako zázrak,“ řekl Gurbán, jehož snem je jezero přeplavat společně se svými šesti vnoučaty.

Vítězem letošního ročníku se stal 23letý maďarský olympijský dálkový plavec Kristóf Rasovszky, který závod dokončil za 57 minut, čímž na Balatonu stanovil nový rekord.

Nejstarším účastníkem byl 83letý Tidavat Runtág, který závod absolvoval už 14krát. Po závodě poděkoval svojí ženě, že mu zájem o plavání během 59letého manželství „toleruje“.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme