Baník Ostrava porazil Spartu Praha 2:0

Ostravští fotbalisté porazili v dohrávce 12. kola první ligy Spartu 2:0 a připravili ji o třetí místo v tabulce. Svými góly se o to zasadili Tomáš Mičola s Davidem Střihavkou, který v třetím ligovém utkání po sobě vstřelil už svou pátou branku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku Ostrava se radují z vítězství 2:0 nad pražskou Spartou

Hráči Baníku Ostrava se radují z vítězství 2:0 nad pražskou Spartou | Zdroj: ČTK

Úvodní gól vypracovala dvojice krajních beků. Tchuř dlouhým pasem přenesl v 31. minutě hru na Řezníka, který po dvacetimetrovém sprintu na pravém křídle našel Střihavku, který se odpoutal od stoperů a z malého vápna nedal Blažkovi šanci.

Větší kreativitu ostravské ofenzivy odnesla Sparta za pět minut znovu. Svěrkoš si v pokutovém území přikryl míč, efektní patičkou ho za sebe poslal Mičolovi, který přehodil Blažka.

Hosté si na vyprodaných Bazalech kromě závěrečné Kúdelovy střely do břevna vypracovali jedinou velkou možnost, Kulič ji ale ještě za bezbrankového stavu spálil nepřesnou střelou. Ostrava doma Spartu zdolala po pěti a půl letech a z posledních šesti zápasů vytěžila 16 bodů.

Baník se díky výhře posunul na třetí místo ligové tabulky. Sparta je čtvrtá a na vedoucí Slavii ztrácí osm bodů.

Branky: 31. Střihavka, 36. Mičola. Rozhodčí: Kovařík - Večeřa, Pelikán. ŽK: Mičola, Tchuř - Zeman, Hušek, Kulič, Kušnír. Diváci: 16.602 (vyprodáno).

Sestava Ostravy: Vašek - Řezník, Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (67. Rajtoral), Galásek, Otepka (90. Pavlík), Lička - Svěrkoš, Střihavka (84. Zeher). Trenér: Večeřa.

Sestava Sparty: Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kladrubský - Kulič, Kisel (58. Vacek), Berger (82. V. Kadlec), Zeman (46. Kušnír) - Slepička. Trenér: Chovanec.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme