Baník remizoval v Jablonci, Blšany nestačily na Brno

Mistrovský Baník Ostrava se v nové fotbalové sezoně dočkal prvního příznivého výsledku. V Jablonci získal cenný bod za remízu. Hosté dlouho prohrávali a teprve když přišli o vyloučeného Matušoviče, vyrovnali. Blšany nenavázaly na jarní vítězné tažení domácími zápasy a prohráli překvapivě s Brnem 0:1. Jediný gól vítězů vstřelil už v páté minutě Večeřa. České Budějovice remizovaly s Příbramí 0:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Jablonecká aktivita v úvodu končila před šestnáctkou. První dobrou šanci měl ve 24. minutě po Šenkeříkově akci Klapka, ale z úhlu minul branku. Pak ale ostravská obrana odvrátila Weberův centrovaný míč z trestného kopu jen k Laštovkovi a ten jej krásnou ranou bez přípravy z 22 metrů poslal do sítě. V dresu Baníku byl v první půli tahounem v útoku zejména Matušovič, zatímco Heinz působil od začátku otráveným dojmem, reagoval na všechno podrážděně a ve 34. minutě dostal žlutou kartu za protesty. Do druhého poločasu trenér Baníku posílil ofenzívu, když za obránce Kotryse přišel útočník Papadopulos.

Pro Blšany začala nová sezona více než smolně. Nejenže kvůli nedořešeným přestupům nemohly využít dvojici Müller, Bílek, ale především od Brna záhy inkasovaly. V páté minutě totiž brněnský záložník Večeřa napálil pětadvacet metrů od branky míč tak šikovně, že střela doplachtila až do růžku Chvalovského branky. Pro domácí to byl na úvod těžký šok, z něhož se jen těžko dostávali zpět do hry.

Výsledek:

FK Jablonec 97 - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 25. Laštovka - 73. Papadopulos. Rozhodčí: Jára - Zláma, Novák. ŽK: Svojtka - Heinz, Bystroň, Látal. ČK: 70. Matušovič (Ostrava). Diváci: 2240.

Sestavy: Jablonec: Špit - Laštovka, Dosoudil, Hrotek, Loučka (90. Pokorný) - Michálek, Kordula, Klapka, Weber (86. Svojtka) - Smíšek, Šenkeřík. Trenér: Rada; Ostrava: Raška - Pospěch, Besta, Dvorník, Kotrys (46. Papadopulos) - Látal, Bystroň (71. Zúbek), Lička, Čížek - Heinz (90. Zavadil), Matušovič. Trenér: Komňacký.

Chmel Blšany - 1. FC Brno 0:1 (0:1)
Branka: 5. Večeřa. Rozhodčí: Čuřín - Pokorný, Pinkas. ŽK: Švancara, Šustr, Siegl, Hlavatý, Večeřa (všichni Brno). Diváci: 2517.

Sestavy: Blšany: Chvalovský - Zachariáš, Vorel, Šourek, Pleško (77. Buldra)- Polodna, Sýkora (61. Michal), Devátý (72. Krejčí), Šelicha - Pešír, Zelenka. Trenér: M. Bílek; Brno: Václavík - Houšť (65. Máša), Schuster, Trousil, Šustr - Baláž, Siegl (76. Křivánek), Večeřa, Musil (46. Hlavatý) - Švancara, Kroupa. Trenéři: Jarůšek a Schwarz.

SK České Budějovice - Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Bouše - Petřík, Lhoták. ŽK: Horejš, Filipko - Turtenwald, Žemlík, Sňozík, Formánek, Janů. ČK: 90+4. Janů (Příbram). Diváci: 3203.

Sestavy: Budějovice: Filipko - Pončák, Horejš, Homoláč, Leština - Němec (42. Adam), Chlebek, Vozábal, Gruber (80. Grznár) - Myšák (54. Matoušek), Lafata. Trenér: Tobiáš; Příbram: Sňozík - Mácha, Formánek (46. Navrátil), Turtenwald - Otepka (76. Jendruščák), Barteska, Fenyk, Riegel, Rychlík - Žemlík, Mendy (85. Janů). Trenér: Kopač.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme