Baníkovci poprvé doma ztratili po remíze 1:1 se Slávií

I po jedenáctém dějství Gambrinus ligy se mohou fotbalisté ostravského Baníku pyšnit domácí neporazitelností. V dohrávaném utkání tohoto kola remizovali Baníkovci s pražskou Slávii 1:1 po gólech domácího Maria Ličky z 19. a hostujícího Patrika Gedeona z 52. minuty. Z pěti domácích zápasů tak Slezané vybojovali 13 bodů za 4 výhry a dnešní remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Baník Ostrava

FC Baník Ostrava | Foto: Jan Rosenauer

Trenér Baníku Erich Cviertna nectil nepsané pravidlo, že vítězná sestava se nemění, a oproti předchozímu utkání s Brnem udělal v základní jedenáctce dvě změny. Zásahy se vyplatily a Ostravané v první půli jednoznačně udávali tempo hry. Ofenzivní snahu Baníku obstarával většinou pohyblivý benjamínek Lička, který se stal mužem prvního poločasu a do přestávky byl u všech nebezpečných situací před brankou Slavie. Domácí hrozili po zemi i ze vzduchu. Pozornost Černého po rohových kopech v úvodu dvakrát prověřil hlavou Dvorník, ale větší pohotovost musela defenzíva Pražanů hlásit ve chvílích, kdy se míče ujal Lička. V 10. minutě dalekonosnou dělovkou protáhl Černého, o devět minut později si po Bystroňově individuálním průniku řekl pohybem o přihrávku do prostoru před malým vápnem a levačkou obstřelil gólmana soupeře. Pražané v první půli nepředvedli téměř nic, co by vyvedlo brankáře Laštůvku z klidu. Kouč Miroslav Beránek po přestávce osvěžil útok střídajícím Kukou. Už po šesti minutách zakončil Kuchařovu akci přesnou střelou Gedeon a jeho gól měl na hru Pražanů blahodárný vliv. Hosté zlepšili pohyb, získali převahu ve středu pole a v závěru se mohutně tlačili před ostravskou branku, ani to ale na konečné remíze 1:1 nic nezměnilo.



Baník Ostrava - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 19. Lička - 52. Gedeon.
Rozhodčí: Hriňák - Suchý, Bartoš (všichni SR).
Bez karet
Diváci: 4606.

Ostrava: Laštůvka - Pospěch, Bolf, Dvorník, Drozd - Látal, P. Besta (62. Čížek), Bystroň, Matušovič (74. Lukeš) - Lička (62. Prohászka), Žůrek.
Slavia: Černý - L. Došek, Bejbl, A. Petrouš - Piták, Dostálek, Gedeon, Kuchař (70. Adauto), Skácel - T. Došek (46. Kuka), Vachoušek.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme