Baráž Davis Cupu odehrají čeští tenisté v Paraguayi

Tenisté Paraguaye budou soupeři českého týmu v baráži o Světovou skupinu Davisova poháru. Jihoameričané se probojovali do soutěže o udržení po té, co porazili Brazílii. V zářijových zápasech (24.-26. 9.) proti České republice budou mít výhodu domácího prostředí. Losování proběhlo dnes v Londýně v sídle ITF.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

davis Cup

davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

Našeho tenistu číslo jedna Jiřího Nováka účast Paraguaye v baráži zaskočila, jak prohlásil v rozhovoru pro Český rozhlas 1 Radiožurnál: "Já se musím přiznat, že jsem vůbec nevěděl, že se Paraguay dostala do baráže. Když už se probojovala tak daleko, že můžou hrát baráž o Světovou skupinu, tak už musela někoho dobrého porazit. Všechny týmy jsou opravdu excelentní. Myslím, že ten los je k nám spíše shovívavý. Měli jsem docela štěstí. Jediná škoda je, že nehrajeme doma, protože budeme muset cestovat hodně daleko."

Jiří Novák zná tamější prostředí, protože do těchto končin už několikrát zavítal díky turnajové sezóně: "Já znám velice dobře Ramona Delgada, který je paraguayjskou jedničkou, s tím jsem se na turnajích několikrát střetnul. Je to docela nepříjemný soupeř. Ale musím říct, že po sportovní stránce bychom měli být favority v tomto utkání. Pokud bychom hráli v domácím prostředí, pak bych si troufnul říct, že velkými. Ale vzhledem k tomu, že se baráž odehraje v Paraguayi, konstatuju, že jsme mírnými favority. Prostředí tam bude hodně divoké, bude záležet také na tom, jak to s námi bude vypadat po zdravotní stránce. Určitě to bude fyzicky i psychicky náročný zápas. Já ale doufám, že se nám podaří udržet se ve Světové skupině."

Český tým jako jediný v historii soutěže ze Světové skupiny nikdy nesestoupil. Letos začátkem února tenisté prohráli v prvním kole Světové skupiny v Brně se Španěly 2:3. Paraguay postoupila do baráže z první americké zóny přes Brazílii, která ovšem hrála bez svých nejlepších tenistů Gustava Kuertena a Flavia Saretty.

Bývalý československý tým hrál s Paraguayí dvakrát. První zápas v Asunciónu s Ivanem Lendlem a Tomášem Šmídem v sestavě před 21 lety prohrál, ale o pět let v Praze domácí hráči jasně zvítězili.

Přehled zápasů Československo - Paraguay v Davisově poháru:

1983: Paraguay - ČSSR 3:2 (Asunción, 1. kolo Světové skupiny)

1988: ČSSR - Paraguay 5:0 (Praha, 1. kolo Světové skupiny)

Los baráže Davisova poháru v úterý 13. 4. 2004:

Paraguay - ČR, Austrálie - Maroko, Chile - Japonsko, Chorvatsko - Belgie, Slovensko - Německo, Rakousko - Velká Británie, Rumunsko - Kanada, Rusko - Thajsko

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme