Baráž s Kanadou zahájí Strýcová s Drakeovou

Juniorka Barbora Strýcová a Maureen Drakeová zahájí zítra ve třináct hodin na antuce v Přerově baráž o účast ve Světové skupině tenisového Fed Cupu. Rozhodl o to dnešní los. Po skončení úvodního duelu nastoupí na kurt Klára Koukalová proti Marii-Eve Pelletierové. V neděli se od dvanácti hodin utkají Koukalová s Drakeovou a po nich Strýcová s Pelletierovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová

Klára Koukalová

Nehrající kapitán Jan Kukal ale nevyloučil změny v nominaci. Do závěrečné čtyřhry nahlásil Petru Cetkovskou s Barborou Strýcovou. Kanadská kapitánka Rene Simpsonová nominovala Janu Nejedlou a Vanessu Webbovou.

Stejně jako v chorvatském Bolu se náš tým musí obejít bez několika opor. Zraněná záda vyřadila Dáju Bedáňovou, Květa Hrdličková se omluvila kvůli zraněnému zápěstí a Denisa Chládková se s Janem Kukalem domluvila, že dá přednost účasti na turnajích. Původně měla do dvouher nastoupit Iveta Benešová, ale také u ní se objevily zdravotní potíže. Kukal se nakonec rozhodl pro šestnáctiletou juniorku Barboru Strýcovou, vítězku juniorské dvouhry na Australian Open a wimbledonské čtyřhry. Svou zítřejší soupeřku Maureen Drakeovou sice nikdy neviděla hrát, ale určitou představu o její hře má: "Nemá moc dobrý pohyb takže se ji budu snažit rozběhat." Strýcová věří také své kolegyni Kláře Koukalové, která při své premiéře ve Fed Cupu porazila Chorvatku Ivu Majoliovou: "Klára byla před týdnem ve finále v Casablance, má výbornou formu a já jí věřím."

Losování:

Sobota (20. července), 13:00: Strýcová - Drakeová, Koukalová - Pelletierová

Neděle (21.července), 12:00: Koukalová - Drakeová, Strýcová - Pelletierová; Strýcová, Cetkovská - Nejedlá, Webbová

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme