Barbora Špotáková má zlato z mistrovství světa

Česká oštěpařka Barbora Špotáková se v japonské Ósace stala mistryní světa. Šestadvacetiletá reprezentantka hodila během finále dvakrát národní rekord, který má nyní hodnotu 67,07 metru. Druhá česká oštěpařka Nikola Brejchová obsadila stejně jako na MS 2001 v Edmontonu a olympijských hrách v Aténách čtvrté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

oštěpařka Barbora Špotáková

oštěpařka Barbora Špotáková | Zdroj: ČTK

Špotáková tak získala pro českou výpravu v Japonsku druhou českou medaili, připojila se ke stříbrné tyčkařce Kateřině Baďurové. Elitní oštěpařka získala deváté atletické zlato z venkovního MS pro samostatnou Českou republiku.

Nová mistryně se dostala do vedení hned prvním hodem, kterým stanovila nový národní rekord 66,40 m. Ten poté ještě vylepšila ve třetí sérii a jako sedmá žena historie přehodila hranici 67 metrů.

Na třetí pozici se až do čtvrtých pokusů držela díky hodu 63,73 m bývalá česká rekordmanka Brejchová, kterou ale přehodila mistryně Evropy Neriusová. Německá veteránka už loni v Göteborgu sebrala ve čtvrté sérii zlatou medaili Špotákové, ani dnes nedokázala třiatřicetiletá Brejchová zareagovat.

A první reakce Barbory Špotákové po závodě? "Úplně nové pocity, zatím tomu pořádně ještě nemůžu věřit, protože si to člověk asi hned neuvědomí. Ale hnedka, co mě první napadlo, tak určitě Honza Železný."

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor reportéra Petra Součka s Barborou Špotákovou

Výsledky: Ženy - oštěp:

1. Špotáková (ČR) 67,07, 2. Obergföllová 66,46, 3. Neriusová (obě Něm.) 64,42, 4. Brejchová (ČR) 63,73, 5. Likaová (Řec.) 63,13, 6. Bissetová (Kuba) 61,74, 7. Abakumovová (Rus.) 61,43, 8. Stahlová (Něm.) 61,03.

Pavel Tojšl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme