Baroš trhal rychlostní rekordy, ale za volantem

Český reprezentant Milan Baroš se rozhodl oprášit největší přednost, která ho coby fotbalového útočníka zdobí - zrychlení. Pohříchu si hráč Olympique Lyon spletl zelený pažit s dálnicí ve francouzském departementu Ain a policie mu za neuvěřitelných 271 km/h zabavila vedle řidičského průkazu i jeho černého Ferrari.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš, nová posila Lyonu

Milan Baroš, nová posila Lyonu | Foto: .sport.cz

Do francouzské monografie Milana Baroše přibyla další další smutná kapitola. Podruhé v krátké době si však za ní může jen a jen rodák z Vigantic. Poté, co si v dubnu letošního roku znepřátelil část fotbalové veřejnosti kontroverzním gestem, adresovaným kamerunskému obránci Stéphanu Mbiovi, předvedl další klukovinu. Tentokrát mimo trávník, když na dálnici A42 mezi Ženevou a Lyonem vytáhl ze svého Ferrari neuvěřitelných 271 km/h.

Snad za to mohla přílišná koncentrace na tříbodový zisk v nadcházejícím zápase s Valenciennes. Tak jako tak Baroše nyní zajímá především to, zda-li nepřijde o body vlastní. Za husarský kousek na čtyřech kolech totiž někdejšímu útočníkovi FC Liverpool či Aston Villy hrozí až tříletý zákaz řízení motorových vozidel a vysoká pokuta. "Jde o rychlostní rekord v departementu," citoval Claudea Lorona, velitele policie v Ainu, švýcarský list Tribune de Geneve.

Naměřeným údajům zpočátku nevěřili ani sami policisté, kteří Barošovi na místě zabavili řidičský průkaz i auto. Odchovanec ostravského fotbalu tak opět nahrál na smeč kritikům, jež mu vytýkají špatnou formu, která ho neopouští ani po přestupu do týmu šestinásobného mistra Francie a která mu dovolila v sedmadvaceti ligových utkáních vstřelit pouze šest branek.

K herní pohodě má Baroš daleko i díky zranění přitahovače stehenního svalu, které ho limituje od začátku října. Svým výstřelkem na francouzské komunikaci se navíc zařadil do dlouhého seznamu fotbalistů, jež se provinili proti pravidlům silničního provozu. Podobné zkušenosti má kupříkladu i Barošův kolega z reprezentace Jan Šimák, který během působení v Hannoveru 96 platil u německé policie za známou firmu.

Čeští fanoušci si jistě pamatují také srpnovou eskapádu slávisty Daniela Pudila, po níž tehdy ještě liberecký záložník vyfasoval desetiměsíční podmínku za řízení automobilu pod vlivem alkoholu. Všechny příběhy ale šťastně nekončí. V září 1999 stál příbramského gólmana Zdeňka Jaroše telefonát za volantem život.

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme