Barošův Liverpool je ve finále Ligy mistrů!

Fotbalová Liga mistrů zná prvního finalistu. V ryze anglickém semifinále uspěl FC Liverpool, který po úvodní bezbrankové remíze v dnešní domácí odvetě zdolal londýnskou Chelsea díky brance Luise Garcíi 1:0. Z postupu do finále se mohou radovat i čeští reprezentanti Milan Baroš s Vladimírem Šmicrem, naopak gólman Chelsea Petr Čech se po vítězství v anglické lize a Ligovém poháru letos už další trofeje nedočká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Liverpool, v jehož dresu dnes Baroš odehrál hodinu a Šmicer se na hřiště nedostal, se jméno svého finálového soka dozví ve středu, kdy se v druhém semifinále poměří Eindhoven s AC Milán. Italský mistr bude v Nizozemsku hájit výhru 2:0. Finále se bude hrát 25. května v Istanbulu.

Domácí sice v lize klopýtají až na pátém místě, ale v posledních dvou utkáních Ligy mistrů proti Juventusu a Chelsea neinkasovali a také dnes po vedoucí brance vsadili na pečlivou defenzivu. Londýňané sice dnešního soupeře udolali v obou letošních ligových zápasech i finále Ligového poháru, ale dnes se přes červenou hráz stejně jako před týdnem dostat nemohli. Z urputného boje uprostřed hřiště pak vybočily jen Colův lob z úhlu a Drogbova hlavička, s níž liverpoolský gólman Dudek neměl vážnější problémy.

Portugalský kouč Chelsea José Mourinho vsadil vše na ofenzivní kartu: do akce vyslal své žolíky Robbena a Kežmana. Právě posledně jmenovaný srbský útočník mohl sedm minut před koncem Chelsea nasměrovat do Istanbulu, jenže jeho hlavička se do branky nevešla. O vzrušení se vzápětí postaral i exhibicionista a gólman Čech jen udiveně sledoval, jak obtloustlý chlapík skáče do jeho brány.

Londýňané se v nastavení mocně tlačili před Dudkovu branku. V zoufalém finiši se málem dočkali vysněného vyrovnání a postupu. Gudjohnsen v šesté minutě nastaveného času pálil z rohu malého vápna a jeho rána prosvištěla jen pár centimetrů vedle pravé tyče. Na víc se už hosté nezmohli a stejně jako loni jejich cesta Ligou mistrů skončila v semifinále. Naopak Liverpool do finále prestižní soutěže nahlédne poprvé od roku 1984, kdy v tehdejším PMEZ vyhrál čtvrtou trofej.

Výsledek:

FC Liverpool - FC Chelsea 1:0 (1:0) Branka: 4. Luis García. Rozhodčí: Michel - Balko, Slyško (všichni SR). ŽK: Baroš (Liverpool). Diváci: 45.000 (vyprodáno). První zápas 0:0, postoupil Liverpool.

Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypiä, Traoré - Luis García (84. Nuňez), Hamann (73. Kewell), Biščan, Gerrard, Riise - Baroš (60. Cissé). Trenér: Benítez. Chelsea: Čech - Geremi (76. Huth), Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - Tiago (68. Kežman), Makelele, Lampard - J. Cole (68. Robben), Gudjohnsen - Drogba. Trenér: Mourinho.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme