Bartoň bojoval v Clevelandu o splnění snu

O svůj životní sen hrál v uplynulých dnech jeden z nejtalentovanějších českých basketbalistů Luboš Bartoň. Absolovent univerzity Valparaiso nebyl i přes velmi slibné postavení v predikcích draftován do zámořské NBA, a tak se do této soutěže pokusil dostat jako volný agent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

To, že Luboš Bartoň nebyl nakonec mezi devětapadesáti hráči, které si v letošním draftu vybraly manažeři týmů NBA, bylo pro řadu odborníků velkým překvapením. Pro samotného hráče to byl obrovský šok.

"Všichni, se kterými jsem mluvil, říkali, že bych měl být určitě draftovaný. Když ne v prvním kole, tak mezi prvními deseti ve druhém. To, že jsem nebyl draftovaný mě dost zklamalo. Ale je to život a jde se dál," říká Luboš Bartoň, kterého neúspěch v draftu ovšem pouze pobídl k zintenzivnění snahy dostat se do nejprestižnější basketbalové soutěže světa.

V právě končícím turnaji letní ligy - Rocky Mountain Revue - kterou hostilo Salt Lake City, domov Utah Jazz, oblékl dres týmu Cleveland Cavaliers a pokusil se manažerům ukázat, že ho opomněli neprávem.

"Když jsem řekl vedení Clevelandu, že s nimi budu hrát summer league, tak jsem přemýšlel jen o tom, jestli budu mít dostatek hráčského času tady v Utahu. To, jestli se mnou podepíší smlouvu pro mě nebylo důležité. Myslím, že poslední čtyři zápasy jsem hrál velmi slušně, takže nějakou odezvu moje výkony budou mít. Nejen u Clevelandu, ale i u ostatních týmů.

Zájem o našeho křídelníka projevil třeba Dallas Mavericks, či pořádající Utah Jazz. I přes to, že je Luboš Bartoň se svými výkony v rámci Letní ligy spokojen, k úplnému štěstí mu přeci jenom něco chybí.

"Jediný problém je to, že nejsem zdravotně úplně v pořádku. Moje tělo je celý rok v záběru a už to tolik nezvládá. Mám problémy se zády, kvůli tomu jsem nehrál jeden zápas za Cleveland, protože jsem nechtěl hrát na půl plynu," přiznává Luboš Bartoň, který ví, že výkon na půl plynu by mu spíše uškodil.

Nyní už mu ale nezbývá než čekat, jestli některého z manažerů přesvědčil.

"Mluvil jsem s mým agentem, který říkal, že nejpozději do poloviny srpna bych měl vědět, co bude dál. Když to nevyjde, začneme uvažovat o týmu z Evropy, který bude hrát Euroligu, " uzavřel Luboš Bartoň s tím, že už nyní si může vybírat z řady nabídek z Itálie, Španělska, Turecka, Ruska či Polska.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme