Basketbalistky Brna jsou po výhře nad Šoproní ve Final four

Basketbalistky Gambrinusu Jihomoravské energetiky Brno postoupily mezi 4 nejlepší celky Euroligy. Účast ve Final four si zajistily výhrou nad maďarskou Šoproní v poměru 75:59, celou sérii pak získaly 2:1 na zápasy. 15 bodů zaznamenala Šakirovová, 14 Žirková, dvanácti body se blýskla Hamzová a jedenácti Vodičková. Na straně maďarského týmu byla s 19 body nejlepší Baloghová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

už je tam!

už je tam!

Po závěrečném klaksonu, který odhoukal ve zcela zaplněné hale Rosnička vítězství, propukly bujaré oslavy postupu do turnaje Final Four. Diváci aplaudovali vstoje brněnským basketbalistkám skandováním "Holky, děkujem." Po roční přestávce postoupily české mistryně potřetí mezi absolutní evropskou špičku a zároveň ucházejí se o pořadatelství Final Four, které se uskuteční od 11. do 13. dubna. Jejich největším protivníkem v kandidatuře bude zřejmě ruský Jekatěrinburk, který postoupil přes polskou Gdyni. O vážnosti brněnského zájmu svědčí i skutečnost, že si při návštěvě brněnského zápasu sportovní ředitel evropské zóny FIBA, Bulhar Kosta Iliev, prohlédl sportovní halu v Králově Poli, kde by se případně mohl turnaj uskutečnit. Definitivní rozhodnutí o pořadateli padne v příštím týdnu, turnaj se bude hrát v místě jednoho ze čtyř účastníků.

Gambrinus JME Brno - Gysev-Orsi Šoproň 75:59 (18:14, 29:25, 51:41)

Body: Šakirovová 15, Žirková 14, Hamzová 12, Vodičková 11, Machová 10, Godályová 7, Vítečková 4, Blahůšková 2 - Baloghová 19, Bogojevičová 14, Zakalužná 8, Bevilaquaová 7, De Oliveiraová 4, Dénešová 3, Seresová 2, Lichnerová 2.

Rozhodčí: Ljuča (Srbsko), Anzulovič (Chorv.).
Fauly: 26:25.
Trestné hody: 21/13 - 16/8.
Trojky: 5:3.
Diváci: 1400 (vyprodáno).

Konečný stav série: 2:1.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme