Basketbalistky Brna vypadly v semifinále Final four

Pro basketbalistky brněnského Gambrinusu skončil závěrečný turnaj Evropské ligy už v semifinále. Moravanky nestačily na ruský Jekatěrinburg 65:74. Ve druhém boji o finálovou účast vyhrály basketbalistky Valenciennes nad domácím Bourges vysoko 89:57. Znamená to, že v nedělní bitvě o třetí místo nastoupí Brno právě proti týmu, který letos Final four pořádá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další body

Další body

Jednoznačný ráz vývoji utkání daly už úvodní minuty. Brňanky se základní pětkou Šakirovová, Vodičková, Hamzová, Machová a Godályová vstoupily do zápasy v herním útlumu. Kombinační souhra skřípala a střelecké pokusy postrádaly přesnost. Rusky hrály o poznání klidněji, jejich akce zakončovaly nejčastěji Američanka Griffithová a Baranová. Po třech minutách vedl Jekatěrinburg 8:0 a náskok se už navzdory střídání a hledání optimální sestavy nepodařilo Brnu zvrátit. Největší problémy měly české hráčky s pohyblivou obranou soupeřek, které jim nedaly prostor ke střelbě a několik pokusů stačily zblokovat. Naopak brněnská obrana byla prostupnější, i když stačily rozehrávačky Hamzová a Machová přečíst několikrát akce soupeřek, bleskový protiútok nedokázaly zakončit. Po srážce s Griffithovou ve 13. minutě si poranila nohu Godályová a musela ze hry odstoupit.

Z brněnských pivotek Šakirovová zápolila s přesností, Vodičková si vedla v koncovce o poznání lépe a se šesti body byla po poločase nejlepší střelkyní českého týmu. V druhé čtvrtině nastoupila i Večeřová, která sice zlepšila hru v obraně, ale rychle sbírala osobní chyby. Zcela jiný náboj měl výkon brněnských basketbalistek po změně stran, kdy odhodily nervozitu a začaly mnohem častěji zakončovat. Zásluhou dvou trojek Vítečkové a úspěšných průniků Hamzové se Brnu podařilo ve 26. minutě snížit na slibný rozdíl sedmi bodů 39:46. Hráčky Jekatěrinburgu se ale rychle vzpamatovaly z herního výpadku a získaly zpět třináctibodový náskok. Brňanky zvýšily bojovnost, rozehrála se i Žirková a po půlhodině už vedl Jekatěrinburg pouze devítibodovým rozdílem 58:49. České hráčky pokračovaly ve zlepšeném výkonu i v závěrečné čtvrtině, takticky dobře hrající ruský tým ale zvrat nepřipustil. Ve snaze o rychlé zakončení chybělo některým akcím více přesnosti. Přesto se podařilo hráčkám Brna alespoň závěr zápasu zdramatizovat.

Gambrinus JME Brno - UMMC Jekatěrinburg 65:74 (13:20, 23:39, 49:58)

Nejvíce bodů: Vodičková 14, Vítečková 11, Šakirovová 10, Žirková 9, Machová 8, Hamzová 7, Blahůšková 4, Večeřová 2 - Griffithová 18, Archipovová 15, Baranovová 13, Gustlinová 7, Osipovová 6, Šnyjuková 5, Miltonová 5, Kuzminová 5.

Rozhodčí: Cerebuch (It.) a Christodulu (Řec.).
Fauly: 16:19.
Trestné hody: 11/7 - 16/12.
Trojky: 6:6.
Diváci: 3000.

Francouzský souboj ve druhém semifinále měl hned od úvodních minut jasný průběh. Rychlá kombinační souhra podložená přesnou střelbou z podkošové i střední vzdálenosti a hlavně pružná a neprostupná obrana vynesla týmu Valenciennes po poločase vysoký náskok 46:23. K neudržení byla zejména pivotka Wautersová, kterou doplňovala přesnou střelbou Feasterová. Domácí Bourges postrádalo zraněnou oporu Tuvičovou a od 12. minuty kvůli poranění nohy odstoupila i další klíčová hráčka Melainová.

CJM Bourges - US Valenciennes 57:89 (9:25, 23:46, 35:70).

Body: Santosová 14, Korstineová 14, Diengová 8, Ndongueová 8, Godoyová 6, Drljacaová 4, Dijonová 2, Souvreová 1 - Wautersová 22, Feasterová 16, Sauretová 14, Lawsonová 10, Tomaszewská 7, Antibeová 7, Bertalová 4, Jolyová 4, Batkovičová 3, Le Dreanová 2.

Rozhodčí: Sutulovič (SČH) a Bulto (Šp.).
Fauly: 17:18.
Trestné hody: 23/12 - 16/14.
Trojky: 5:5.
Diváci: 3200.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme