Basketbalistky nestačily ve čtvrtfinále na Rusky

České basketbalistky prohrály ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Aténách s Ruskem 49:70 a v pátek si zahrají o páté místo se Španělskem nebo Brazílií. O osudu zápasu se rozhodlo už v první čtvrtině, kdy se Rusky dostaly do třináctibodového vedení. Odveta za loňské finále mistrovství Evropy se tak Češkám vůbec nevydařila. Ruské hráčky čeká v boji o postup do finále tým Spojených států.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

české basketbalistky

české basketbalistky | Foto: Michal Doležal

Na palubovce se v ruském dresu hned od začátku objevila Maria Stěpanovová, která působila několik sezón v Gambrinusu Brno. Podílela se na výborném vstupu Rusek do zápasu a vedení 6:0. Českému týmu se vůbec nedařila střelba a prvního koše se dočkal po více než třech a půl minutách hry. Do konce první desetiminutovky se rozdíl ve skóre ještě zvýšil, české basketbalistky prohrávaly 6:19 a úspěšnost střelby měly jen sedmnáct procent. Potíže s kolenem navíc omezovaly v pohybu Romanu Hamzovou. Ve druhé čtvrtině prohrával náš tým už o dvacet bodů, poločas skončil 20:37 v neprospěch českého celku.

Bezmoc zástupkyň jediného kolektivního sportu České republiky v Aténách pokračovala. Rusky v čele s téměř neomylnou Korstinovou si vypracovaly dokonce třicetibodové vedení. Odevzdaným Češkám se podařilo v závěru alespoň snížit rozdíl na přijatelnějších jedenadvacet bodů, když předvedly svou vůbec nejdelší devítibodovou šňůru v utkání.

České basketbalistky v důležitém utkání naprosto střelecky vyhořely, nejlepší střelkyní na české straně byla s pouhými devíti body Petra Kulichová.

Výsledek - čtvrtfinále:

Česká republika - Rusko 49:70 (6:19, 20:37, 30:56)

Body: Kulichová 9, Večeřová 8, Machová, Klimešová a Vítečková po 6, Uhrová 5, Veselá 4, Hartigová a Pavlíčková po 2, Hamzová 1 - Korstinová 16, Baranovová 15, Vodopjanovová 12, Archipovová 10, Osipovová 7, Stěpanovová 6, Rachmatulinová a Karpovová po 2
Rozhodčí: Butler (Austr.), Vazquez (Portug.)
Fauly: 21:14
TH: 10/7 - 26/22
Trojky: 2:2
Diváci: 5200

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme