Basketbalistky podle očekávání prohrály s USA

České basketbalistky podlehly ve svém druhém utkání na olympijském turnaji v Aténách vysoce favorizovaným Američankám 61:80. O první úspěch, který by oživil naděje vicemistryň Evropy na čtvrtfinálovou účast, se svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského pokusí ve středu proti Číně. Zápas začne v nezvyklém čase v 8:00 SELČ.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atény 2004

Atény 2004 | Foto: EPA

Naděje českého týmu proti obhájkyním prvenství žily jen do závěru první čtvrtiny. Outsider ji vyhrál 21:18, když v jejích posledních dvou minutách ztratil nadějné vedení o devět bodů. Po čtvrtém faulu rozehrávačky Hamzové a jejím 'odsunu' na lavičku se Američanky dostaly do hry, povedla se jim čtrnáctibodová šňůra a definitivně převzaly otěže zápasu.

Soupeřky jasně předčily český tým v doskakování i v úspěšnosti střelby a jejich náskok narůstal. České hráčky měly od druhé čtvrtiny málo času na střelbu a jejich komplikovaná rozehrávka k úspěchu nevedla.

Výsledek - skupina B:

Česká republika - USA 61:80 (21:18, 35:42, 50:65)

Body: Klimešová 18, Vítečková 14, Veselá 8, Večeřová a Machová po 6, Hartigová 4, Kulichová 3, Pavlíčková 2 - Leslieová 15, Thompsonová 12, Griffithová 10, Cashová 8, Birdová a Swoopesová po 7, Staleyová a Taurasiová po 4, Johnsonová a Rileyová po 2. Rozhodčí: Cicoria (It.), Suguro (Jap.). Trestné hody: 11/9 - 14/13. Fauly: 20:15. Diváci: 954.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme