Basketbalistky si zahrají olympijské čtvrtfinále

České basketbalistky splnily svůj cíl na olympijských hrách. Ve třetím utkání základní skupiny B porazily Koreu 97:75 a zajistily si postup do čtvrtfinále. V závěrečném utkání proti Novému Zélandu půjde jen o to, zda svěřenkyně Jana Bobrovského skončí ve skupině třetí nebo čtvrté. Jejich čtvrtfinálovými soupeřkami budou Rusky, Brazilky nebo Australanky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

basketbalistka

basketbalistka | Foto: Michal Doležal

Českým reprezentantkám skvěle vyšel vstup do zápasu. Nad Korejkami vedly v osmé minutě už 24:7. Pak ale přišel zcela nečekaný obrat. Mezi osmou a třináctou minutou se Češky nedokázaly střelecky prosadit, naopak Korejky střelbu zlepšily a často skórovali také z trestných hodů po osobních chybách našich hráček. Na začátku druhé čtvrtiny zápasu Kimová tříbodovým pokusem vyrovnala na 24:24 a proměněným trestným hodem šly Asiatky dokonce do jednobodového vedení.

Téměř pětiminutovou černou sérii bez vstřeleného koše ukončily až tříbodové trefy Machové a Hamzové. Tým si znovu začal věřit a po úvodním poločase vedl o deset bodů 45:35. Od prvních minut druhé půle Češky svůj náskok postupně zvyšovaly. Závěrečná čtvrtina začala na skóre 74:52 a trenér Bobrovský už mohl dát šanci i hráčkám z lavičky.

Česká republika - Korea 97:75 (24:16, 45:35, 74:52)

Body: Machová 28, Večeřová 15, Veselá a Vítečková po 12, Hamzová 10, Klimešová 8, Kulichová a Hartigová po 4, Pavlíčková 3, Borecká 1 - Pjon Jon-ha 26, Kim Čong-ok 14, Kim Kwe-ryonk a Park Čung-un po 12, Hong Hjon-he 6, Hur Jon-ja 4, I Jong-e 1. Rozhodčí: Muhimua (Moz.), Ochrimenko (Rus.)
Fauly: 13:19
TH: 19/15 - 16/12
Trojky: 10:11
Diváci: 753

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme