Basketbalistky USK Praha si vyzkouší Euroligu

Basketbalistky USK Praha budou hrát společně s brněnským týmem v příští sezóně Evropskou ligu. Vysokoškolačky se vloni účastnily Poháru FIBA. Letošní nabídku do nejprestižnější klubové soutěže dostaly na úkor Buducnosti Podgorica, která nesplnila finanční podmínky mezinárodní federace FIBA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zase pod košem

zase pod košem | Foto: BK Žabiny

Trenéra USK Ivana Beneše možnost představit se v Evropské lize potěšila, moc dobře si ale uvědomuje, že jeho svěřenkyně si budou muset zvyknout na kvalitnější týmy: "Samozřejmě bude tam kvalitativní posun. Jestli v poháru FIBA, který jsme hráli, se našel jeden dva soupeři, kteří byli slabší a zbytek byl dejme tomu na naší úrovni, nebo i trochu o něco lepší, tak v Eurolize budou týmy skutečně kvalitnější. Je to evropská špička. Takže ta změna bude jednoznačná. Určitě nás nečeká nic lehkého."

Přesto, že účast v Evropské lize bude finančně náročnější, vedení vysokoškolského klubu podle kouče Beneše vůbec neváhalo nabídku od mezinárodní federace FIBA přijmout. A mimo jiné okusit Euroligu bylo vždy snem i všech členek týmu. Dalším pozitivním faktorem může být to, že kvalitní soupeřky Pražanek mohou přilákat do ochozů Folimanky více diváků. "Příznivé zápasy byly v minulém roce, kdy jsme na francouzský tým i ruské týmy diváky nalákali. Ale tohle by mohlo být ještě lepší. Doufám, že fanoušci se budou chodit dívat na tuto soutěž a že se vůbec naučí chodit na basketbal. Domácí divácká kulisa nám také obrovsky pomáhá," vysvětlil kouč USK Praha Ivan Beneš.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme