Basketbalistky vítězí

Ani ve svém čtvrtém zápase na mistrovství Evropy české basketbalistky nezaváhaly a bez ztráty bodu vévodí základní skupině A. Dnes si v turecké Burse bez problémů poradily s Němkami 76:50. Nejlepší střelkyní utkání byla Eva Vítečková s 16 body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České basketbalistky

České basketbalistky

Němky vsadily podle očekávání na urputnost a bojovnost, která ale na technicky vyspělejší české basketbalistky neplatila. "Ony jsou taková povaha, že pořád bojují. Měly jsme z toho trochu strach. Upozorňovali nás na vniky, vyhození, střelba za tři, což se také přihodilo hned v prvním útoku. Měly jsme problémy v doskakování, ale myslím, že jsme se s tím vším docela vyrovnaly," řekla Markéta Mokrošová k zápasu, v jehož poločase vedly české hráčky o 15 bodů.

Také po změně stran mohly české basketbalistky pokračovat v pohodové hře. Oživení do jednotvárného průběhu přinesla nejmenší česká reprezentantka Uhrová. Pouze 163 centimetrů měřící hráčka v průběhu tří minut zaznamenala ve střeleckém sólovém výstupu všech svých jedenáct bodů.

V poslední čtvrtině už měl zápas zcela jednoznačný vývoj. Tempo diktovaly české hráčky, bojovné Němky se postupně smířily se čtvrtou porážkou v turnaji. Jedinou hráčkou, která se dokázala prosadit, byla všestranná Fröhlichová, která byla s deseti body nejlepší střelkyní týmu a navíc doskočila šest míčů.

Poslední zápas ve skupině sehrají české reprezentantky, které měly už před dnešním duelem jistou účast ve čtvrtfinále, ve středu od 15 hodin s Lotyšskem. "Je to mladý celek, mají výborné individuelní hráčky, které hrají v Euroligových týmech. Dlouho jsme proti nim nehrály, takže možná si pustíme video a pak se uvidí," řekla radiožurnálu nejlepší střelkyně dnešního zápasu Eva Vítečková.

Výsledek - skupina A:

Česká republika - Německo 76:50 (24:11, 38:23, 58:42)

Nejvíce bodů: Vítečková 16, Uhrová 11, Klimešová 9, Pavlíčková 9, Machová 8, Kulichová 7, Němcová 6, Veselá 4, Večeřová 2, Borecká 2, Hartigová 2 - Fröhlichová 10, Schultzeová 10. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Mogulkoc (Tur.). Fauly: 8:15. Trestné hody: 10/9 - 12/9. Trojky: 5:5. Diváci: 350.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme