Bauer udržel vedení v Tour

Český lyžař Lukáš Bauer si po dnešním sedmém místě ve Val di Fiemme udržel vedoucí příčku průběžného pořadí Tour de Ski. Šestý díl seriálu dnes pokračoval klasickým během na 20km s hromadným startem. Bauer k sedmému místu přidal i tři výhry v bonifikačních sprintech. Před nedělním finále si vytvořil náskok téměř minutu a 50 sekund před druhým Norem Gjerdalenem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | Zdroj: ČTK

Ve Val di Fiemme zvítězil další Nor Odd-Björn Hjelmesed před svým krajanem Svartedalem a Němcem Göringem. Start českému borci příliš nevyšel a v počátku se pohyboval na chvostu startovního pole. Po závodě Bauer přiznal, že těsně před závodem měnil lyže. S přibývajícími metry se vedoucí muž Tour dostal do správného rytmu. Do posledního kola vjížděl Bauer jako první. V závěrečném okruhu se, ale norskému tandemu Hjelmesed-Svartedal podařilo vedoucí balík běžců roztrhat. Norských reprezentantů se udržel jen český borec. V samotném konci po kontaktu s jedním ze soupeřů Bauer trochu ztratil. Do cíle doběhl svěřenec trenéra Petráska v pohodovém tempu na sedmém místě. Na italském sněhu se neztratili ani další čeští běžci. Jako dvacátý se umístil Martin Koukal, dvacátýsedmý Martin Jakš a čtyřicátý Jiří Magál.

Dnešní běžecký závod žen Tour de Ski ve Val di Fiemme na 10km klasicky vyhrála Finka Virpi Kuitunenová. Upevnila si tak vedení v celkovém pořadí. Pro druhou příčku v závodě si dojela Kallaová ze Švédska, třetí skončila Němka Nystadová. Vítězná Finka svou největší soupeřku Švédku Charlotte Kallovou porazila o 4,5 sekundy. Před zítřejším závěrečným dílem Tour má obhájkyně loňského prvenství náskok téměř 40 sekund. Nejlepší českou závodnicí dnešního dne byla Helena Erbenová na 24. pozici. Další české běžkyně skončili ve třetí desítce. Ivana Janečková třicátá druhá a Eliška Hájková třicátášestá.

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme