Bělorusové nestačili doma na české fotbalisty v kvalifikaci ME

Česká fotbalová reprezentace dál kráčí za postupem na mistrovství Evropy. Ani v Bělorusku neztratila svou dlouhodobou neporazitelnost a po vítězství 3:1 zůstává v čele tabulky třetí kvalifikační skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Přišli ovšem o obránce Jankulovského, který viděl druhou žlutou kartu a pro středeční klíčový duel s Nizozemskem bude v trestu. Favorit nastoupil v Minsku s jedinou změnou v sestavě. Místo zraněného Galáska, jemuž navíc rovněž hrozil karetní trest, nastoupil Týce. Ten se ale na postu defenzivního záložníka od prvního kontaktu s míčem trápil a kupil chybu na chybu. Ostatně ani jeho spoluhráči se dlouho nemohli dostat do hry. V devatenácté minutě si navíc mezi stoperskou dvojicí narazil míč Kutuzov s Bulygou a ten pod pozdě vyběhnuvším gólmanem Čechem dostal nečekaně domácí do vedení.

Krátce poté, co v 37. minutě nahradil Šmicer v záloze Týceho, přišlo české vyrovnání. Nedvěd zakroutil svůj trestný kop z 22 metrů přesně do běloruské branky. Aktivita byla rázem na českých kopačkách a závěr poločasu naznačil, co přijde po přestávce. Změny v rozestavení přišly týmu k duhu. V 54. minutě po přetaženém centru vrátil míč Poborský před branku a Baroš míč poslal do sítě. V 83. minutě se objevil na hřišti čerstvý legionář z Marseille Štěpán Vachoušek a dal zápasu konečnou podobu. Při prvním kontaktu s míčem totiž vyslal do uličky Šmicera, který tříbodový zisk zpečetil.

Výsledek:

Bělorusko - Česká republika 1:3 (1:1)
Branky: 14. Bulyga - 37. Nedvěd, 54. Baroš, 85. Šmicer. Rozhodčí: McCurry - Davis, Cunninhgam (všichni Skot.). ŽK: Romaščenko, Luchvič, Tumilovič, Hleb - Poborský, Jankulovski. Diváci: 8500

Sestavy: Bělorusko: Tumilovič - Luchvič, Ostrovskij, Štanjuk, Rovnějko (90. Chrapkovskij) - Gurenko (83. Voloděnkov), Geraščenko, Kulčij, Romaščenko - Bulyga, Kutuzov (57. Hleb); Česká republika: Čech - Grygera, Bolf, Ujfaluši, Jankulovski - Poborský, Rosický (83. Vachoušek), Týce (36. Šmicer), Nedvěd - Koller, Baroš (66. Hübschman).

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme