Beránková a Dlabola se na MS nevešli do desítky

Triumfem Číňanů Süe Šen a Čao Chung skončila ve Washingtonu soutěž sportovních dvojic na mistrovství světa krasobruslařů. Tento pár se obhájil zlato z minulého šampionátu, když seslal na sříbrnou pozici Rusy Taťjanu Totmjaninovou s Maximem Marininem. Třetí jsou jejich krajané Maria Petrovová a Alexej Tichonov. Naši dvojici, kterou tvoří Kateřina Beránková a Otto Dlabola, rozhodil pád Beránkové. České duo si jednu příčku oproti krátkému programu pohoršilo a skončilo jedenácté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Beránková a Otto Dlabola

Kateřina Beránková a Otto Dlabola | Foto: T.j.Stadion Brno

V hodnocení nebyl Otto Dlabola pochopitelně moc nadšený. "Byla to naše poslední jízda na tuhle hudbu, tak jsme se s tím nějak chtěli rozloučit. Určitě jsme si to nepředstavovali takhle," řekl Dlabola Českému rozhlasu. A co ho nejvíce mrzelo? "Počítali jsme s tím, že třeba ty Američany budou tlačit do desítky, aby měli příští rok páry dva. Tak jsme si říkali, že nám nebude ani tak vadit když nás porazí, ale hlavně jsme chtěli jet čistě," prozradil Dlabola původní záměr naší dvojice. Přišel ale pád Kateřiny Beránkové. Z toho byl Otto Dlabola hodně smutný: "Katka tady jezdila prefektně a ani jednou neupadla. Je to hrozná škoda. Byla na tom dobře a i před závodem si věřila."

Výsledky:

Sportovní dvojice 1. Süe Šen, Čao Chung-po (Čína) 2,0 b., 2. Totmjaninová, Marinin 2,5, 3. Petrovová, Tichonov (všichni Rus.) 4,5, 4. Čching Pchang, Ťian Tchung (Čína) 8,0, 5. Langloisová, Archetto (Kan.) 8,0, 6. Tan Čang, Chao Čang (Čína) 9,5, 7. Zagorská, Siudek (Pol.) 9,5, 8. Obertasová, Sokolov (Rus.) 10,0, 9. Scottová, Dulebohn 15,5, 10. Inoueová, Baldwin (všichni USA) 15,5, 11. Beránková, Dlabola (ČR) 17,0.

Miroslav Konvalina, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme