Beránková s Dlabolou jsou po krátkém programu desátí

Česká sportovní dvojice Kateřina Beránková, Otto Dlabola obsadila po krátkém programu na mistrovství světa v krasobruslení ve Washingtonu desátou pozici. Vedení se ujal ruský pár Totmjaninová, Marinin. Další český zástupce Tomáš Verner obsadil v kvalifikační skupině B jedenácté místo mezi muži a postoupil do krátkého programu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Beránková a Otto Dlabola

Kateřina Beránková a Otto Dlabola | Foto: T.j.Stadion Brno

Beránková s Dlabolou mohli být spokojeni - všechny sportovní prvky - skoky i zvedačky - zvládli výborně, nedopustili se žádných chyb. Vyvedl se úvodní trojitý toe-loop, následně twistovaný dvojitý lutz i odhozený trojitý salchow. Elegantní jízdu na hudbu z filmu Bandita vhodně doplnily originální zvedací figury. Kateřinu proto mrzelo, že za kvalitní výkon se mohli posunout ještě výš a s úsměvem dodala, že je zřejmě rozhodčí výš nechtějí. Ovšem v konkurenci čínských a ruských párů by bylo udržení desátého místa či posunutí dál po volných jízdách jen ještě větším úspěchem.

Tomáš Verner - jediný český zástupce mezi muži - si věřil na lepší umístění po kvalifikaci, nicméně důležitý je postup do krátkého programu. Divácká atmosféra v hale MCI mu sice vyhovovala, ale problém měl s přílišným teplem v hale: "Už při prvním skoku jsem cítil únavu, v aréně bylo podle místních informací 17 stupňů Celsia. Nohy mi ztuhly, bylo znát, že jsem závodil naposledy na českém mistrovství." Skupinu A vyhrál s přehledem Rus Pluščenko, skupinu B Američan Weiss.

Výsledky:

Sportovní dvojice - krátký program: 1. Totmjaninová, Marinin (Rus.) 0,5, 2. Süe Šen, Čao Chung-po (Čína) 1,0, 3. Petrovová, Tichonov 1,5, 4. Obertasová, Sokolov (oba Rus.) 2,0, 5. Zagorská, Siudek (Pol.) 2,5, 6. Langloisová, Archetto (Kan.) 3,0, ... 10. Beránková, Dlabola (ČR) 5,0

Muži - kvalifikace:

Skupina B: 1. Weiss (USA) 0,4 bodu, 2. Honda (Jap.) 0,8, 3. Jahnke (USA) 1,2, ... 11. Verner (ČR) 4,4

Skupina A: 1. Pljuščenko (Rus.) 0,4 bodu, 2. Goebel (USA) 0,8, 3. Lambiel (Švýc.) 1,2

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme