Berdych a Šafářová postoupili do třetího kola

Tenistům Tomáši Berdychovi a Lucii Šafářové se letos v Melbourne daří. Oba postoupili do třetího kola Australian Open. Berdych vyřadil ve třech setech Argentince Dabula a o postup do osmifinále se utká s patnáctým nasazeným Švýcarem Wawrinkou. Berdychova přítelkyně Šafářová zdolala Novozélanďanku Erakovičovou 6:1, 3:6 a 9:7 a její další soupeřkou bude šestnáctá nasazená Francouzka Bartoliová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych na Australian Open

Český tenista Tomáš Berdych na Australian Open | Zdroj: ČTK

Berdych neměl se stým hráčem světa velké problémy a za necelé dvě hodiny se mohl společně se svými australskými fanoušky nazvanými "Berdychův gang" radovat z postupu do třetího kola. Pokud by uspěl i proti Wawrinkovi, čekal by ho pravděpodobně další Švýcar, bývalá světová jednička Roger Federer. Ten se v atraktivním duelu třetího kola utká s Rusem Maratem Safinem: "Jsem rád, že budu hrát s Maratem. Už jsme spolu svedli pár bitev," řekl Federer, který v posledních pěti letech prohrál v Melbourne pouze s Djokovičem a právě Safinem. V roce 2005 spolu svedli nádhernou pětisetovou bitvu v semifinále, v den svých 25. narozenin se z výhry radoval ruský tenista.

Šafářová se na postup nadřela mnohem více než Berdych. Úvodní set sice zvládla bez problémů 6:1, ale druhý set patřil hráčce z Nového Zélandu. Třetí set, který trval více než hodinu, vyhrála Šafářová nad Erakovicovou 9:7. O postup do osmifinále se česká tenistka utká s Francouzkou Marion Bartoliovou.

Z úvodním grandslamem sezóny se rozloučil první tenista z elitní desítky nasazených. Argentinec David Nalbandian prohrál v pěti setech s Tchajwancem Lu. Další favorié nezaváhali - do třetího kola prošli loňský vítěz Novak Djokovič ze Srbska i obě jeho krajanky Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme