Berdych a Šafářová v Paříži končí, Štěpánka čeká souboj s Vaňkem

Cesta nejlepšího českého tenisty turnajem Rolanda Garrose skončila již ve druhém kole, když podlehl domácímu Michaelu Llodrovi v pětisetové bitvě v poměru 2:3. Berdych v rozhodující sadě dvakrát vedl při soupeřově podání už 40:15, ani jeden breakball však nedokázal zužitkovat, což nakonec rozhodlo vyrovnaný, více než tříhodinový boj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Internazionali di Tenis di Sicilia

Již nyní je však jasné, že se jeden český tenista ve třetím kole Roland Garros představí. Los druhého kola proti sobě totiž postavil Radka Štěpánka a Jiřího Vaňka, kteří dnes ve svých zápasech dokázali hladce postoupit přes své soupeře. Radek Štěpánek, jednadvacátý nasazený hráč turnaje, si poradil s domácím Gillesem Simonem, čerstvým vítěze turnaje v Casablance, v poměru 6:2, 6:4, 6:1. Druhý český hráč Jiří Vaněk si v souboji s neznámým Nizozemcem Jessem Hutem Galungem sice zkomplikoval cestu za postupem ve druhé sadě, když prohrával už 1:4, ale nakonec dokázal set otočit a zápas dovést k přesvědčivému vítězství 6:3, 7:5, 6:2.

Českým ženám se v druhém kole pařížského grandslamu naopak nedařilo vůbec. Největší česká naděje Lucie Šafářová v zápase s druhou nasazenou Anou Ivanovičovou ze Srbska na svou soupeřku nestačila a podlehla loňské finalistce hladce 1:6 a 2:6. Klára Zakopalová v turnaji skončila na raketě domácí Emilie Loitové, které podlehla v poměru 4:6 a 3:6. V dohrávaném zápase prvního kola postoupila pouze Petra Kvitová, která přehrála Japonku Morigamiovou 6:4, 6:3. French Open, muži:

Dvouhra - 1. kolo

Štěpánek (ČR) - Simon (Fr.) 6:2, 6:4, 6:1 Vaněk (ČR) - Huta Galung (Niz.) 6:3, 7:5, 6:2

Dvouhra - 2. kolo

Berdych (ČR) - Llodra (Fr.)

French Open, ženy:

Dvouhra - 1. kolo Kvitová (ČR) - Morigamiová (Jap.) 6:4, 6:3

Dvouhra - 2. kolo

Ivanovičová (Srb.) - Šafářová (ČR) 6:1, 6:2 Loitová (Fr.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:3

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme