Berdych na Nadala nestačil a ve Wimbledonu dohrál

Český tenis přišel o posledního zástupce ve dvouhrách Wimbledonu. Tomáš Berdych prohrál ve čtvrtfinále se světovou dvojkou Španělem Rafaelem Nadalem 6:7, 4:6 a 2:6. Postup mezi nejlepší osmičku je i přesto největším úspěchem Berdycha na grandslamovém turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

Oba hráči se museli vyrovnat se silným větrem a nepříjemnými odsoky, Nadal to dokázal mnohem lépe. Berdych mu dokázal vzdorovat jen v úvodním setu, který se rozhodl v tie-breaku. V něm jasně dominoval Nadal a povolil českému tenistovi jediný míček. Hned v úvodní hře druhého setu získal Nadal brejk, za stavu 3:5 ještě Berdych odvrátil dva mečboly, ale Nadal získal druhou sadu při svém podání.

Třetí set už byl jednoznačnou záležitostí španělského tenisty, který byl po celý zápas aktivnější než Berdych a nebál se riskovat. Nadal se dostal do vedení 5:1 a při podání jednadvacetiletého Čecha měl první mečbol. Ten ale esem Berdych odvrátil. Při svém servisu už ale Nadal zápas ukončil a postoupil do semifinále Wimbledonu.

Dvouhra mužů - čtvrtfinále:

Nadal (2-Šp.) - Berdych (7) 7:6 (7:1), 6:4, 6:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme