Berdych si zahraje čtvrtfinále Wimbledonu, Vaidišová skončila

S padesátiprocentní úspěšností si dnes vedli čeští tenisté ve dvouhrách Wimbledonu. Tomáš Berdych porazil ve čtyřech setech Švéda Björkmana a poprvé postoupil do grandslamového čtvrtfinále, ve kterém se utká se Španělem Nadalem. Naopak Nicole Vaidišová ve čtvrtfinále neuspěla, proti Srbce Ivanovičové nevyužila tři mečboly a prohrála ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: AFP

Berdych postupem vyrovnal loňskou čtvrtfinálovou účast Radka Štěpánka, kterého v minulém ročníku vyřadil právě Björkman. Jednadvacetiletý Čech porazil o 14 let staršího Björkmana 6:4, 6:0, 6:7 a 6:0. Do utkání vstoupil rázně a hned v třetí hře prolomil Björkmanův servis. Brejk si poté udržel po zbytek setu, který za 40 minut získal 6:4. Druhý set se změnil v Berdychovu exhibici, za 23 minut nadělil Švédovi "kanára". Třetí set nabídl vyrovnanou hru, Berdych měl stejně jako v prvním setu v třetí hře šanci na brejk, ale ani jednu ze čtyř možností nevyužil. A protože ani Švédovi se nepodařilo poprvé Berdychovo podání získat, rozhodovalo se ve zkrácené hře. Berdych poprvé ve Wimbledonu prohrál tie-break, Björkman ho získal těsně 8:6. Ve čtvrté sadě zápas na pár minut přerušil déšť, ale ještě před odchodem do šatny stačil Berdych vzít Björkmanovi servis a dostat se do vedení 2:0. Po pauze pokračoval český tenista ve výborném výkonu a druhým "kanárem" ukončil letošní cestu nejstaršího hráče turnaje.

Stejně dobře jako Tomáš Berdych rozehrála zápas na centrálním kurtu Nicole Vaidišová. Hned v první hře vzala Ivanovičové podání, brejk udržela a první set získala 6:4. úvodu druhé sady si pak obě hráčky vzaly podání, rozhodující brejk získala devatenáctiletá Srbka v šesté hře. O rok mladší Vaidišová poté začala dělat chyby a prohrála 2:6. Třetí set začala česká tenistka o mnoho lépe a ve třetí hře vzala soupeřce podání. Za stavu 5:3 měla při podání Ivanovičové hned tři možnosti na ukončení zápasu, ale ani jeden mečbol nevyužila. Naopak sama poté ztratila servis a srbská hráčka se dostala do vedení 6:5. Při podání Vaidišové si vypracovala dva mečboly a druhý proměnila.

Osmifinále mužské dvouhry:

Berdych (7) - Björkman (19-Švéd.) 6:4, 6:0, 6:7 (6:8), 6:0, Baghdatis (10-Kypr) - Davyděnko (6-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3, Nadal (2-Šp.) - Južnyj (14-Rus.) 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2, Djokovič (4-Srb.) - Hewitt (16-Austr.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5)

Čtvrtfinále ženské dvouhry:

V. Williamsová (23-USA) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6:3, 6:4, Ivanovičová (6-Srb.) - Vaidišová (14) 4:6, 6:2, 7:5

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme