Berdycha zastavil Federer

Stejně jako před rokem se Tomáš Tomáš Berdych rozloučil na grandslamovém Australian Open v osmifinále. V Melbourne český tenista nedokázal zaskočit nejtěžšího možného soupeře, světovou jedničku a obhájce titulu Rogera Federera. Dvaadvacetiletý Čech prohrál se Švýcarem 4:6, 6:7 a 3:6. Federer se o semifinále utká s Američanem Jamesem Blakem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na Australian Open

Tomáš Berdych na Australian Open | Zdroj: ČTK

Český tenis Berdychovým vyřazením na Australian Open ve dvouhrách skončil. Rodák z Valašského Meziříčí přitom i přes trápení při prvním servisu měl na to, aby souboj s vládcem světového tenisu minimálně zdramatizoval. Po ztracené úvodní sadě sebral v úvodu druhé Federerovo podání a vedl 3:0. V pátém gamu ale při vlastním servisu nakupil několik chyb za sebou a o výhodu brejku přišel.

Druhé a jak se ukázalo klíčové dějství tak rozhodoval tie-break. Svěřenec Jaroslava Navrátila v něm vedl už 5:2 a šel na dvě podání, Federer ovšem srovnal na 5:5. Ve vyrovnané koncovce se Tomáš Berdych dostal ke dvěma setbolům, ale jednou skončil jeho pokus o zkrácení hry v síti a podruhé po výborném returnu poslal forhend do autu. Federer naopak proměnil hned svůj první setbol a tie-break vyhrál 9:7.

Vítěz dvanácti grandslamových turnajů získal jistotu a klid a o jeho postupu už nebylo pochyb.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme