Berdychova skreč pustila Rusy do semifinále

Moskevské Lužniky zůstaly i po třinácti letech nedobyty. Rozhodla o tom nedělní dvouhra mezi domácím Nikolajem Davyděnkem a Tomášem Berdychem. Za nerozhodného stavu vedl český tenista v páté sadě 2:1. Pak ovšem Berdycha zradil kotník a musel utkání skrečovat. Na ruském postupu do semifinále nic nezměnilo ani vítězství Lukáše Dlouhého nad Maratem Safinem v závěrečné dvouhře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

TOMÁŠ BERDYCH

TOMÁŠ BERDYCH | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Tomášův nejlepší zápas na antuce, tak hovořil o výkonu české jedničky v utkání proti Davyděnkovi trenér daviscupové reprezentace Jaroslav Navrátil. "Viděli jsme od něho neskutečný tenis. Nikdo nemůže říct, že by Davyděnka porazil, pořád to bylo 2:1 v pátém setu, otevřený zápas, ale naše šance byly v tu chvíli docela velké," litoval Navrátil v rozhovoru pro ČTK. Jenže premiérová výhra nad Davyděnkem se nekonala. V rozhodujícím pátém setu totiž česká jednička při skluzu na antuce špatně došlápla a přivodila si výron pravého kotníku. Ačkoli se o něj okamžitě postaral lékař týmu Pavel Kolář, Berdych s natékajícím kotníkem nemohl pokračovat. "Víceméně jsem byl rád, že jsem pomalu došel na lavičku," ucedil zklamaný Berdych do mikrofonu Radiožurnálu.

Zranění a následné skreči nemohl uvěřit ani Radek Štěpánek. "Když jsem to viděl, tak by se ve mně nikdo krve nedořezal," sdělil českým novinářům tenista, který se do té doby připravoval na závěrečný duel proti Davyděnkovi. Formální zápas se ho nakonec netýkal. To by se ovšem dalo říci také o výkonu domácího Marata Safina. Bývalá světová jednička ztratila v prvním setu hned dvakrát servis a Lukáš Dlouhý, kterého z lavičky povzbuzoval jeho trenér Pavel Vízner, během třiatřiceti minut vyhrál 6:3. Safinův laxní přístup hnal pětadvacetiletého Čecha za vítězstvím i ve druhém setu, v němž zopakoval skóre z první sady a snížil tak na konečných 2:3.

Zatímco Dlouhý se na kurtu těšil z prvního vítězství v elitní Světové skupině Davis Cupu v českých barvách, plačícího Berdycha v šatně utěšovali Štěpánek s Navrátilem. "Myslím si, že všechny ty zápasy byly vyrovnané," bilancoval zklamaný Navrátil v interview pro Radiožurnál. "Já si myslím, že tenhle tým na Rusy měl. To je na tom to nejhorší..."

Rusové se po výhře 3:2 nad českou reprezentací utkají v semifinále s Argentinou. Ve druhém duelu změří síly tenisté Španělska a Spojených států amerických.

Nedělní dvouhry (Rusko - ČR):

Davyděnko - Berdych 6:3, 2:6, 6:7 (5:7), 6:3, 1:2 skreč.

Safin - Dlouhý 3:6, 3:6

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme