Berlín zažije fotbalový duel mezi domácím Německem a týmem Anglie

Na berlínském Olympijském stadiónu na sebe dnes večer narazí dva fotbaloví giganti; Anglie a domácí Německo. I když jde pouze o přátelské utkání, mač přitahuje zcela mimořádnou pozornost. Může za to rivalita obou soupeřů sahající hluboko do minulosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový míč

fotbalový míč | Foto: Puma

Kontroverzní branka Geoffa Hursta z finále mistrovství světa v roce 1966, kdy míč asi celým objemem nepřešel brankovou čáru, v Německu dodnes jitří emoce. Anglický bulvární tisk zase nezřídka německému soupeři nevkusně předhazuje nacistickou minulost.

Výtržnosti anglických rowdies na německé půdě z roku 2001 by se ale tentokrát opakovat neměly. Fanoušci obou táborů položí věnec k památníku obětem holocaustu a na nedaleké základní škole zahájí společný fotbalový projekt. Už včera se pak uskutečnil fotbalový zápas mezi anglickými fandy a německými tvůrci filmu "Zázrak z Bernu."

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme