Bert Dietz se přiznal k dopingu

K dlouholetému vědomému dopingu se v televizi ARD přiznal známý německý cyklista devadesátých let Bert Dietz. Podle něj se u proslulé německé stáje Telekom systematicky užívaly zakázané látky. Dietz tak potvrdil senzační odhalení někdejšího belgického maséra tohoto profesionálního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cyklista na silnici

cyklista na silnici | Foto: Jan Rosenauer

Téma dopingu ve vrcholové cyklistice bylo dlouhá léta absolutním tabu a Dietz je prvním špičkovým jezdcem, který se bariéru mlčení rozhodl prolomit. Jeho výpověď mimo jiné zpochybňuje výsledky Tour de France z roku 1996, kterou vyhrál dánský cyklista v barvách Telekomu Bjarne Riis před svým týmovým kolegou Janem Ullrichem.

Obě ikony cyklistického sportu měl na stupně vítězů katapultovat krevní doping. Dietz obvinil z organizovaného podávání zakázaných prostředků oba lékaře německé stáje, Lothara Heinricha a Andrease Schmida. Ti už čelí trestnímu oznámení kvůli podezření z ublížení na zdraví a porušení zákona o lécích.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme