Biatlonista Vítek jedenáctý ve sprintu, Fischer poprvé olympijským vítězem

Biatlonista Zdeněk Vítek má ze sebou vydařený sprint na olympijských hrách. Na desetikilometrové trati v San Sicariu jednou chyboval při střelbě vestoje a díky výbornému běhu skončil jedenáctý. První individuální olympijské zlato v kariéře získal při čtvrtém startu na hrách čtyřiatřicetiletý Němec Sven Fischer. Pro stříbro si dojel Nor Halvard Hanevold a bronz patří jeho krajanovi Frodemu Andresenovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cesana - San Sicario - stadion pro biatlon

Cesana - San Sicario - stadion pro biatlon | Foto: Torino 2006

Osmadvacetiletý Vítek, jenž má ve sbírce bronzovou medaili ze sprintu na MS 2003, minul pouze jednou vestoje a na Fischera ztratil 1:12,8 minuty. Jedenácté místo je jeho nejlepším umístěním na olympiádě. Vytvořil si tak dobrou pozici pro další slušné umístění v sobotní stíhačce na 12,5 km, do které biatlonisté odstartují s odstupy z dnešního závodu.
Zdeněk Vítek byl po závodu docela spokojený: " Myslím, že běh dneska vcelku šel, střelba až na jednu vestoje a pomalejší rytmus také, řekl bych, že to byl docela povedený závod, ani to tolik nebolelo."
Vítka mrzela jen jediná chyba na střelnici:Mrzí to docela dost, protože to je vždycky posun o několik míst dopředu. Čím víc je člověk vepředu, tak tím víc ho to mrzí. Ale nedá se nic dělat, trefím to příště."

Dalším třem českým reprezentantům se nedařilo, junior Ondřej Moravec skončil s jednou chybou na střelnici na 34. místě. O deset příček za ním se hlavně kvůli třem chybám ve střelbě umístil Roman Dostál. Olympijské závody zatím nevycházejí ani Michalu Šlesingrovi, který ve sprintu dojel až sedmapadesátý.

Ani dnes se cenného kovu nedočkal obhájce čtyř zlatých medailí ze Salt Lake City Nor Ole Einar Björndalen. Toho srazily tři chyby na střelnci a skončil dvanáctý.

Biatlon - sprint (10 km):

1. Fischer (Něm.) 26:11,6 (0 tr. okruhů), 2. Hanevold -8,2 (0), 3. Andresen (oba Nor.) -19,7 (1), 4. Perner (Rak.) -40,0 (1), 5. Defrasne (Fr.) -42,6 (1), 6. Čerezov (Rus.) -57,4 (0), 7. Gross (Něm.) -1:03,5, 8. Nilsson (Švéd.) -1:06,9 (0), 9. Poirée (Fr.) -1:07,4 (1), 10. Čudov (Rus.) -1:08,9 (0), 11. Vítek - 1:12,8 (1), ... 34. Moravec -2:08,7 (1), 44. Dostál -2:39,0 (3), 57. Šlesingr -3:11,3 (3)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme