Biatlonisté Rakouska vyhráli v Hochfilzenu

Rakouští biatlonisté suverénním způsobem vyhráli štafetový závod družstev Světového poháru v Hochfilzenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlon

Biatlon | Foto: Torino 2006

Domácí na trati dlouhé 4 x 7,5 km triumfovali s více než minutovým náskokem. Druhá dojela v rakouském středisku reprezentace Švédska a třetí skončila Francie.

České kvarteto ve složení Michal Šlesingr, Jirí Dostál, Zdeněk Vítek, Ondřej Moravec dojelo deváté. Češi závod rozjeli parádně. Michal Šlesingr předával po prvním úseku jako první. Roman Dostál, ale vydobyté pozice ztratil a svého kolegu Zdeňka Vítka poslal na trať až jako jedenáctý. Vítkovi se závod povedl a vrátil český tým do boje o medailové umístění. Ondřej Moravec na posledním úseku přebíral štafetu na čtvrtém místě s jedenácti sekundovou ztrátou na třetí příčku. Veškeré šance na dobré umístění skončili na střelbě vleže, která se českému finišmanovi vůbec nepovedla a po které následovaly dva trestné okruhy.

Výsledky - štafeta (4x7,5 km): 1. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Eberhard, Sumann) 1:21:23,1 (0 tr. okruhů), 2. Švédsko (Jonsson, Nilsson, Ferry, Bergman) -1:11,2 (1), 3. Francie (Jay, Defrasne, Beatrix, Fourcade) -1:16,3 (0), 4. Německo -1:18,3 (2), 5. Rusko -1:35,7 (1), 6. Ukrajina -1:35,7 (0), ...9. ČR (Šlesingr, Dostál, Vítek, Moravec) -2:46,3 (3).

David Surmaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme