Bitvu o Pyreneje i postup získali Portugalci

Pořadatelé evropského šampionátu ve fotbale, Portugalci, přeci jen postoupili do čtvrtfinále turnaje. Ve svém závěrečném vystoupení ve skupině 'A' totiž zdolali Španělsko 1:0 gólem Nuňa Gomese. Druhým postupujícím jsou Řekové, a to i přes porážku 1:2 od Ruska. Pondělní program EURA rozluští tajenku postupujích se skupiny 'B', Chorvatsko nastoupí proti Anglii, a Francie se střetne se Švýcarskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalsko-Řecko

Portugalsko-Řecko | Zdroj: ČTK

Portugalsko spasil střídající útočník Benfiky Lisabon Nuňo Gomes, který rozhodl gólem z 57. minuty. Pro tým Iňakiho Saez naopak turnaj překvapivě skončil již po základní skupině poté, co Portugalsku podlehli po dlouhých 23 letech. Ruští fotbalisté si své první góly na Euru schovali až na poslední zápas. Ruský útočník Kiričenko se už po 67 sekundách zapsal do historie jako autor nejrychlejšího gólu na evropských šampionátech. Druhou branku přidal Bulykin a s řeky to vypadalo zle. Jenže dvě minuty před přestávkou snížil Vryzas, a tahle branka měla, jakse později ukázalo, cenu zlata, protože vynesla svěřence trenéra Rehhagela před Španěly.

Španělsko - Portugalsko 0:1 (0:0)
Branka: 57. Nuňo Gomes.
Rozhodčí: Frisk - Ekström, Petersson (všichni Švéd.).
ŽK: Pauleta, Juanito, Puyol - Albelda.
Diváci: 47.491.

Rusko - Řecko 2:1 (2:1)
Branky: 2. Kiričenko, 17. Bulykin - 43. Vrizas.
Rozhodčí: Veissiére - Arnault, Vallin (všichni Fr.).
ŽK: Šaronov, Bulykin, Karjaka, Aleničev, Radimov, Malafejev - Vrizas, Dellas.
Diváci: 28.000.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme