Blažek neinkasoval posedmé v řadě

Fotbalisté Sparty zvítězili v předehrávce čtnáctého kola Gambrinus ligy v Olomouci 2:0 brankami Baranka a Jarošíka. Gólman Jaromír Blažek neinkasoval už posedmé v řadě a jeho neprůstřelnost v lize trvá 695 minut. Pražané mají třiatřicet bodů a zůstanou v čele tabulky i po tomto kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Vstupenky, které za fanoušky Sigmy platili hráči, si před utkáním vyzvedlo asi deset tisíc příznivců. Na stadión ale nakonec přišlo jen sedm tisícovek lidí. V desáté minutě měl velkou šanci Poborský, ale Vaniak předvedl výborný zákrok. Další příležitosti měl po akcích Poborského Baranek, ale jeho pokusy mířily vedle branky. Těsně před přestávkou se Michalík pokusil o lob, ale míč skončil na tyči. O výsledku rozhodlo šest minut ve druhém poločase. Michalík zahrával přímý kop a míč se odrazil od Barankovy ruky za záda překvapeného Vaniaka. Domácí protestovali, ale rozhodčí Liba svůj verdikt nezměnil. Olomoučtí hráči ztratili koncentraci a za šest minut inkasovali podruhé. Ke špatně odvrácenému centru se dostal na hranci šestnáctky Jarošík a střelou, která se odrazila od tyče do sítě, zajistil Spartě dvoubrankové vedení. Olomouc zahrozila až v závěru, ale skórovat už nedokázala.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 64. Baranek, 70. Jarošík

Rozhodčí: Liba - Kašný, Míka

ŽK: Vlček, Špiláček - Pospíšil, Michalík, Petráš

Diváci: 7402

Sestavy:

Olomouc: Vaniak - Špiláček, Hubník, Rozehnal, Kučera - Kováč, Zbožínek (69. P. Ekwueme), Siegl, Urbánek (79. Černý) - Vlček, Reiter (78. Putík)

Sparta: Blažek - Grygera, Novotný, Hübschman, Mareš - Poborský (90. Sivok), Jarošík, Petráš, Michalík - Baranek (85. Obajdin), Pospíšil (81. Kincl)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme