Blesky z Tampy vrátily Calgary porážku

Hokejisté Tampy Bay zvítězili nad Calgyry ve druhém utkání finále Stanley Cupu 4:1 a podařilo se jim srovnat stav serie na 1:1. Blesky z Tampy rozhodly o svém vítězství v poslední třetině, kdy v rozmezí tří minut vstřelily Calgary tři branky. Český obránce ve službách Tampy Pavel Kubina byl v závěru utkání vyloučen za bitku na deset minut plus do konce utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kubina

Pavel Kubina | Foto: Hráči NHL

Do utkání, ve kterém bylo uděleno celkem 32 trestů, vstoupili lépe domácí, když v osmé minutě ukrajinský hokejista Ruslan Fedotěnko dorážkou střely od modré čáry otevřel skóre utkání. Stav 1:0 vydržel na ukazateli až do začátku třetí třetiny. Vstup do posledního dějství hostujícím Plamenům vůbec nevyšel. Nedokázaly totiž ubránit elitní útok domácích, který ve složení Brad Richards, Dan Boyle a Martin St.Louis dokázal během tří minut třikrát rozvlnit síť za zády gólmana Calgary Mikka Kiprusoffa. Hosté se zmohli na snížení až v 53. minutě Nieminenem.

Vypjaté utkání bylo bohaté na tresty především v poledním dějství. Diváci mohli vidět tři bitky a do jedné z nich se zapojil i český obránce Pavel Kubina. O toho dvanáct sekund před koncem krosčekem zlomil hokejku Gelinas a po závěrečné siréně si dvojičky hráčů ručně vyřizovaly účty.

Výsledek - finále:

Tampa Bay Lightning - Calgary Flames 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Fedotěnko (Cullimore, Lecavalier), 43. Richards (Andreychuk, St. Louis), 44. Boyle (Richards, Stillman), 46. St. Louis (Lecavalier, Andreychuk) - 53. Nieminen (Donovan, Regehr).
Vyloučení: 10:12, navíc Stillman a Roy 5 min., Kubina 10 min., Dingman 10 min. a do konce utkání - Ference a Simon 5 min., Kobasew a Simon 10 min., Gelinas do konce utkání. Využití: 1:1. Střely na branku: 31:19
Diváci: 22.222. Stav série: 1:1.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme